Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка  |  Cуспільство

МЗС закликав українців зважити на ситуацію навколо "АероСвіту"

Аеропорт "Бориспіль" обслуговуватиме рейси авіакомпанії "АероСвіт" відповідно до добового плану польотів. Про це йдеться у повідомленні аеропорту.

"Аеропорт не призупинятиме рейси авіакомпанії з 12:00 9-го січня 2013 року, оскільки авіаперевізник на даний момент виконує гарантійні зобов'язання щодо сплати коштів за отримані послуги. Тривають перемовини з авіакомпанією щодо реструктуризації заборгованості та схеми передоплати на найближчі дні", - сказано у повідомленні.

У аеропорту заявили, що "Бориспіль" готовий до обслуговування усіх рейсів національних та міжнародних авіаперевізників відповідно до добового плану польотів.

"Нагадуємо, що рішення про затримку чи скасування рейсів приймає авіакомпанія. Саме авіакомпанія надає диспетчерам аеропорту інформацію, яка згодом транслюється на інформаційному табло та на сайті аеропорту", - зазначили у "Борисполі".

У свою чергу Міністерство закордонних справ "враховувати ситуацію, яка склалася навколо авіакомпанії "АероСвіт", під час планування своїх поїздок за межі України". Про це заявив на брифінгу в середу в Києві заступник директора департаменту інформаційної політики МЗС України Василь Зварич.

Він додав, що МЗС "сподівається на відповідальніше ставлення цієї авіакомпанії до виконання своїх зобов'язань перед пасажирами".

Зі свого боку, за словами Зварича, МЗС та співробітники дипустанов України за кордоном "намагаються максимально допомогти співвітчизникам", які зазнали труднощів у зв'язку з затримками або скасуваннями авіарейсів.

Раніше повідомлялося, що МЗС не надав гарантії аеропорту Хошиміна на сплату боргу "АероСвіту" у сумі 50 тисяч доларів. 100 пасажирів більше доби не могли вилетіти додому.

Через затримки та скасування рейсів авіакомпанії "АероСвіт" сотні українців у низці країн світу не змогли вчасно повернутися в Україну.

Раніше госпсуд Київської області, розглянувши заяву від ПрАТ "Авіакомпанія "АероСвіт" про банкрутство, почав провадження у справі про банкрутство авіакомпанії.

Власники "Донбасаеро" також планують розпочати процедуру банкрутства авіакомпанії.

Авіакомпанії "АероСвіт", "Донбасаеро" і "Дніпроавіа" об'єднані в альянс Українська авіаційна група, яка контролюється групою Приват Ігоря Коломойського.

Українська правда

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ