Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика  |  Cуспільство

МЗС: Жодна авторитетна міжнародна організація не направляла на псевдовибори своїх спостерігачів

У зв’язку з участю іноземних громадян у «спостереженні» за незаконними «виборами» на Донбасі 2 листопада 2014 року МЗС України наголошує, що жодна авторитетна міжнародна організація та жодна демократична держава світу не визнає цих псевдовиборів та не направляла на них своїх спостерігачів. Про це повідомила прес-служба МЗС України.

Своїм приїздом у Донецьку та Луганську області ці самопроголошені спостерігачі - представники маргінальних політичних сил - порушили законодавство України, що матиме для них відповідні правові наслідки. Україна розглядає ці псевдовибори як такі, що проводяться всупереч встановленому Конституцією і законами України порядку виборів органів влади та містять ознаки вчинення дій, спрямованих на захоплення державної влади. Службою безпеки України вже відкрите кримінальне провадження за ознаками злочину.

Закликаємо наших міжнародних партнерів приєднатися до держав та організацій, що вже засудили ці псевдовибори, а також відмежуватися від будь-яких заяв та оцінок згаданих псевдоспостерігачів як від таких, що не відображають офіційну позицію відповідної держави чи інституції.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ