Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство  |  Кримінал

На 150 чоловік три дірки поруч - такий "санвузол" у Райківській виправній колонії №73

У суботу, 10 грудня, Генеральний прокурор України Юрій Луценко в порядку контролю відвідав Райківську виправну колонію № 73 у Житомирській області. У проведенні перевірки діяльності виправного закладу взяв участь начальник управління нагляду за додержанням законів при виконанні судових рішень у кримінальних провадженнях та інших заходів примусового характеру у місцях несвободи Генеральної прокуратури В’ячеслав Свірець.

Перевіркою встановлено низку порушень вимог кримінально-виконавчого законодавства, щодо режимних вимог, охорони праці, матеріально-побутового та медико-санітарного забезпечення, застосування заохочувальних норм закону, тощо. Зокрема, виявлено факти застосування до в’язнів заходів дисциплінарного впливу, які не відповідають тяжкості і характеру проступку.

Також адміністрацією виправної установи не забезпечено обов’язкового медичного огляду в’язнів та персоналу, задіяного на харчоблоках, лікувально-профілактичних, інших роботах. Засуджені позбавлені можливості доступу до питної води, подачу якої належним чином до установи не налагоджено.

Крім того засуджені установи позбавлені можливості придбавати продукти харчування та предмети першої необхідності. Асортимент товару в крамниці є вкрай незадовільним. 
Відсутність належного контролю за засудженими призвело до вчинення ними злісних порушень режиму утримання та злочинів яких в цьому році скоєно вже три, один з яких є особливо тяжким – умисне вбивство.

«Начальник колонії не мав права допустити такого стану. Це одна з найгірших (колонія), що я бачив. Я думаю що ми будемо не клопотати а вимагати звільнення начальника по статті», - заявив Юрій Луценко під час перевірки. За його словами вказані порушення стали можливими унаслідок неналежного виконання службовими особами зазначеної виправної колонії своїх посадових обов’язків.

Крім того, під час перевірки Генеральний прокурор провів своєрідний прийом засуджених, які відбувають покарання у зазначеній колонії.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ