Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

На 1,6% зріс випуск промислової продукції на Львівщині за перше півріччя цього року

На 1,6% зріс випуск промислової продукції на Львівщині за перше півріччя  2006 року — повідомив 1 серпня на прес-конференції голова Львівської ОДА Петро Олійник. Зокрема, зростання обсягів виробництва спостерігається на підприємствах: металургії та оброблення металу, машинобудування, целюлозно-паперової та поліграфічної промисловості, хімічної і нафтохімічної промисловості, з виробництва інших неметалевих виробів, харчової промисловості та перероблення сільськогосподарських продуктів. Поряд з тим порівняно із січнем-червнем минулого року в деяких галузях спостерігалося і скорочення обсягів виробництва, а саме на підприємствах: з виробництва деревини та виробів з деревини, з виробництва продуктів нафтоперероблення.

 Як пояснив Петро Олійник, сьогодні Львівщина переходить до розвитку високотехнологічних галузей промисловості.
 У січні-травні 2006 року промислові підприємства області, за словами голови ЛОДА, реалізували промислової продукції на 4975 млн грн.
 Індекс обсягів валової продукції сільського господарства як загалом, так і продукції тваринництва, у січні-червні 2006 року порівняно з січнем-червнем попереднього року становив 103,4%. Розвиток сільського господарства Львівщини Петро Олійник називає одним із найбільших ризиків для нашої області на сьогодні. Зокрема, через збільшення цін на пальне, електроенергію та інші причини сьогодні під загрозою може бути подальше функціонування дрібних підприємств молочної галузі Львівщини.
 

 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ