Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

На 1 лютого загальний борг із заробітної плати на Львівщині становить 96,5 млн грн

Середньомісячна номінальна заробітна плата1 одного штатного працівника у січні 2010 року становила 1 631,62 грн., а за одну оплачену годину - 13,08 грн. Найбільш оплачуваними в області є працівники фінансових установ, підприємств транспорту та зв’язку, організацій державного управління, в організаціях, які проводять дослідження і розробки. У промисловості середньомісячна заробітна плата становила 1 792,61 грн., що на 9,9% більше за середній рівень в економіці. Про це повідомило ГУ статистики у Львівській області.

 

Значно нижчою була заробітна плата на підприємствах будівництва, у працівників готелів та ресторанів, в установах охорони здоров’я та надання

соціальної допомоги, на підприємствах сільського господарства та пов’язаних з ним послуг.

 

Реальна заробітна плата (з урахуванням зростання індексу споживчих цін) у січні 2010 року порівняно з груднем зменшилась на 15,5%, а порівняно з січнем 2009 року збільшилась на 4,3%, тоді як у січні 2008 року - зменшилась на 12,5%.

 

Станом на 1 лютого 2010 року загальна сума заборгованості з виплати заробітної плати становила 96,5 млн. грн., або 10,4% фонду оплати праці, нарахованого усім працівникам за січень 2010 року.

 

Порівняно з 1 січня загальна сума боргу збільшилась на 16,1%. За останній місяць заборгованість заробітної плати збільшилась на 13,4 млн.грн. (за рахунок підприємств промисловості, будівництва, організацій, які займаються операціями з нерухомим майном, орендою, інжинірингом та наданням послуг підприємцям, також підприємств, які займаються торгівлею, ремонтом автомобілів, побутових виробів та предметів особистого

вжитку).

 

На економічно активні підприємства припадало 70,6% загальної суми заборгованості, на підприємства-банкрути -16,2%, на економічно неактивні підприємства -13,2%.

 

Найбільші суми боргу із виплати заробітної плати в області зафіксовано на промислових (35,7%) та будівельних підприємствах (19,2%), в організаціях, які займаються операціями з нерухомим майном, орендою, інжинірингом та наданням послуг підприємцям (15,3%).

 

Станом на 1 лютого п.р. кількість працівників, які несвоєчасно або не у повному обсязі отримали заробітну плату, становила 30,2 тис.осіб., або 5,4% кількості працівників, зайнятих в економіці.

 

Середній розмір боргу на одного працівника становив  2 255 грн.

 

 

 

 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ