Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

На 2006 рік на фінансування допомоги для людей з особливими потребами виділено лише 4,5% від необхідного – Валерій Сушкевич

У цьогорічному бюджеті закладено значно менше коштів на реалізацію програм для людей з особливими потребами, аніж в попередні роки – зазначив народний депутат Валерій Сушкевич. Так, за його словами, на 100% фінансується лише Закон про захист дітей-інвалідів та інвалідів з дитинства, гроші на фінансування якого заклав в бюджет ще уряд Юлії Тимошенко. Натомість на програму забезпечення людей з особливими потребами засобами для протезування та інвалідними візками цьогоріч закладено приблизно 72% необхідних коштів, в той час, як в попередні роки державний бюджет передбачав майже 100% фінансування цієї програми.
 Як зазначив Валерій Сушкевич, найкраще фінансування програм для інвалідів було за часів уряду Юлії Тимошенко, в той час, як сьогодні багато статей бюджету, які передбачали виділення коштів на потреби людей з особливими потребами, просто зникли. „Кожен неповносправний з низьким рівнем доходів має право на щорічну одноразову допомогу, однак на 2006 рік на фінансування допомоги для людей з особливими потребами виділено лише 4,5% від потреби. Можна уявити, як за таких умов тепер доводиться виживати неповносправним”, — зазначив Валерій Сушкевич.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ