Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

На 20 березня заплановані парламентські слухання з питань видобування сланцевого газу

Народний депутат України від ВО "Свобода", голова комітету з питань екологічної політики, природокористування та ліквідації наслідків Чорнобильської катастрофи Ірина Сех внесла на розгляд Верховної Ради проект постанови про парламентські слухання на тему: "Екологічні проблеми видобування сланцевого газу в Україні". Планується, що слухання відбудуться 20 березня в залі пленарних засідань Верховної Ради України. Повідомила прес-служба Львівської обласної організації ВО «Свобода»

Як йдеться в пояснювальній записці до документа, у 2012 році органи державної влади вжили низку заходів щодо прискорення видобутку сланцевого газу в Україні. Зокрема, Верховна Рада України ухвалила зміни до законодавчих актів, згідно з якими до вуглеводневої сировини, нетрадиційних вуглеводнів віднесено газ сланцевих товщ. Кабінет Міністрів України затвердив умови конкурсів на укладення угоди про розподіл вуглеводнів, які видобуватимуться у межах Олеської та Юзівської ділянок.

"Водночас можливі екологічні проблеми, пов’язані з видобуванням сланцевого газу в Україні, зокрема екологічні наслідки застосування технології гідророзриву пласта, викликають протести громадськості, а також спричиняють численні звернення громадських організацій до органів влади України, міжнародних організацій та Європарламенту, - йдеться в проекті постанови. - Для всебічного розгляду зазначених питань на основі рішення комітету від 11 січня 2013 р. пропонуємо провести 20 березня 2013 р. в залі пленарних засідань Верховної Ради України парламентські слухання на тему: "Екологічні проблеми видобування сланцевого газу в Україні".

Члени комітету вважають, що проведення зазначених парламентських слухань сприятиме широкому обговоренню цієї проблематики в українському суспільстві, врегулюванню проблемних питань щодо видобування сланцевого газу в законодавстві, оцінці впливу цієї діяльності та ризиків для довкілля, забезпеченню дотримання вимог міжнародних договорів про екологічну інформацію.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ