Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

На 40% зросла кількість молдаван та грузин, які у пошуках кращої долі нелегально перетинають українсько-польський кордон

Від початку цього року майже на 40% зросла кількість порушників – громадян Молдови та Грузії, затриманих під час спроби нелегально перетнути кордон України. Про це сьогодні, 16 квітня, під час прес-конференції у Львові повідомив начальник Львівського прикордонного загону підполковник Андрій Бура.
За словами Андрія Бури, нелегалів з Молдови затримують переважно на ділянці «зеленого» кордону. Прикметно, вони не просять політичного притулку ані в Україні, з якою у Молдови безвізові стосунки, ані у Польщі. Їхня мета – Франція, Німеччина, Австрія, де нелегали планують знайти роботу. Отож, безперешкодно потрапляючи на територію України через Одесу, вони прибувають у Львівську область, де намагаються незаконно перетнути кордон.

Дальшу долю затриманих порушників визначає суд, згідно з рішенням якого молдавських нелегалів видворяють з України у добровільному або примусовому порядку упродовж тридцяти днів.

Однак, додав А. Бура, ці люди, здебільшого чоловіки, неодноразово повторюють спроби перетнути українсько-польський кордон нелегально.

Друге місце зі кількістю спроб нелегального перетину українсько-польського кордону посідають грузини. Причина, що штовхає людей на такі вчинки, на думку А. Бури, – нестабільна політична ситуація у цих країнах.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ