Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

На АЗС “Меркурій” і “Софія”, які займаються реалізацією нафтопродуктів, порушують метрологічні норми та правила

На АЗС МПП “Меркурій” і ТзОВ “Софія”, які займаються реалізацією нафтопродуктів,  порушують метрологічні норми та правила. Про це повідомляє прес-служба Львівського регіонального державного центру стандартизації, метрології та сертифікації.

Як повідомляє прес-служба, з метою контролю за виконанням положень Закону України «Про метрологію та метрологічну діяльність» минулого місяця було проведено інспекційні перевірки 4 суб’єктів господарювання, які займаються реалізацією нафтопродуктів. Порушення метрологічних норм і правил було виявлено на 2 із них.
 Перевірки проводили працівники Львівського регіонального державного центру стандартизації, метрології та сертифікації та Львівського головного обласного управління у справах захисту прав споживачів. Зокрема було перевірено АЗС таких операторів: МПП «Меркурій» (с. Угерське, Стрийський р-н), ДП “Львівнафтопродукт” (АЗС №25, с. П’ятничани Стрийський р-н.; АЗС №63, м. Львів, пр. Червоної Калини; АЗС №13, с. Підгородці, Золочівський р-н.), ТзОВ «Газда» (с. Підберізці, Пустомитівський р-н), ТзОВ “Софія” (м. Перемишляни, вул. Міжгірська, 4а).
Так, перевіривши АЗС МПП “Меркурій”, інспектори встановили відсутність свідоцтва про повірку на метрошток і мірники, мірників еталонних другого розряду на 20 літрів, паливороздавальна колонка А-92 не відповідала вимогам щодо точності, встановленої для цих ЗВ. Також був відсутній перелік ЗВТ, які підлягають повірці.
На перевіреній АЗС ТзОВ “Софія” застосовувалися засоби вимірювальної техніки із закінченим терміном повірки, не було еталонних мірників другого розряду на 50 і 20 літрів.
За результатами державного метрологічного нагляду перевіреним суб’єктам підприємницької діяльності були видані приписи про вилучення непридатних засобів вимірювальної техніки та усунення виявлених порушень метрологічних норм і правил, а також притягнено до адміністративної відповідальності керівництво згаданих АЗС.

 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ