Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

На базі Міжнародного центру миротворчості та безпеки на Львівщині відбулися командно-штабні навчання

На Львівщині, на базі Міжнародного центру миротворчості та безпеки закінчився п’ятиденний командирський збір за підсумками роботи у 2008 навчальному році з фахівцями різних напрямків.

Так, у ході збору з командирами, їх заступниками та начальниками служб військових частин, підпорядкованих Західному оперативному командуванню Сухопутних військ ЗС України обговорювалися основні здобутки та прорахунки в їх роботі. Учасники збору обмінялися думками стосовно покращення роботи командирів у подальшому та взяли участь у спільному командно-штабному навчанні.

Результатом збору керівного складу обласних військових комісаріатів та їх заступників, що відбувся двома днями раніше під керівництвом начальника Територіального управління управління Західного оперативного командування генерал-лейтенанта Володимира Замани, стало досягнення ними єдиних поглядів з виконання Державної програми розвитку Збройних Сил України на 2006 – 2011 роки.

Також представники військових комісаріатів покращили свої теоретичні знання і практичні навички з фахової підготовки, організації та характеру ведення в сучасних умовах територіальної оборони в зоні відповідальності оперативного командування, методики роботи з питань повсякденної діяльності та служби військ.

Учасники збору переглянули навчальний фільм з організації та порядку роботи штабу району територіальної оборони. З метою злагодженості дій органів управління обласних військових комісаріатів, набуття офіцерами належного досвіду, вони вперше взяли участь у спільному командно-штабному навчанні.

Плідними були й заняття з командирами (начальниками) баз, складів та арсеналів, їх заступниками, начальниками служб, керівництво якими здійснював начальник логістики – заступник командувача військ Західного ОК генерал-майор Сергій Ніколаєв.

Мета цих занять полягала у підтримуванні військової частини (установи) в готовності до виконання завдань за призначенням. Їх учасники відновлювали навички з організації надійної охорони матеріальних засобів, керування діями особового складу у випадку виникнення у військовій частині надзвичайної або кризової ситуації.

Також у ході збору військовослужбовці ділилися досвідом щодо збереження озброєння, військової техніки та підвищення рівня вибухопожежобезпеки небезпечних об’єктів. Їм також наочно показали, як повинен розгортатися і діяти рухомий пункт управління оперативного командування, як має бути організований пропускний режим на технічну територію військової частини та її охорона.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ