Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

На базі Одеського протичумного інституту може з’явитися регіональний інститут грипу

Губернатор Одеської області Микола Сердюк взяв на себе зобов'язання заснувати регіональний інститут грипу на базі Одеського протичумного інституту. Про це стало відомо під час колегії Одеської облдержадміністрації, передає Репортер-Одеса.

«У нас в протичумному інституті таке обладнання, якого немає навіть у Київському інституті, - підкреслив губернатор. - Це обладнання повинно працювати в інтересах Одеської обласної громади».

Він відзначив, що Одеський протичумний інститут був створений ще за часів СРСР і призначався для вивчення близькосхідних хвороб.

«Тепер ситуація змінилася, так що ми не будемо чекати чуми або холери, а створимо умови, щоб цей інститут працював, в тому числі і як противірусний», - підкреслив Микола Сердюк.

Він повідомив, що планує на поточному тижні поїздку в цей інститут і особисте вивчення питання: «Якщо треба - ми надамо фінансування, якщо потрібно - проведемо це питання через сесію, але щоб цей унікальний інститут почав працювати».

Довідка.

Український науково-дослідний протичумний інститут виник в Одесі в результаті злиття Української протичумної станції, яка займалася проблемами санітарної охорони території країни від занесення та розповсюдження особливо небезпечних інфекційних захворювань, і Одеського інституту вірусології та епідеміології ім. І. І. Мечникова.

В даний час одним з напрямків роботи інституту є удосконалення грипозних вакцин. Зокрема, лабораторія хіміотерапевтичних та імунобіологічних препаратів багато років займається розробкою методів і препаратів для лікування і профілактики грипу.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ