Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

На базі Яворівського полігону тривають вступні іспити до вищих військових навчальних закладах Міністерства оборони України

З 1 до 15 липня 2006 року на Яворівському полігоні Західного оперативного командування відбуваються вступні іспити кандидатів на навчання у вищих військових навчальних закладах Міністерства оборони України. Загальна кількість абітурієнтів яка подала документи складала близько 1200 чоловік. Серед них є і 26 дівчат. Вступники складають іспити одній Головній відбірковій комісії. До складу Головної відбіркової комісії входять предметні екзаменаційні комісії, а також комісії з психологічного обстеження, оцінки рівня фізичної підготовки та апеляційна і військово-лікарська комісії. Для проведення самостійної підготовки та вступних іспитів розгорнуто 21 польовий клас та 31 аудиторію, на території Яворівського полігону. Харчування організовано в чотирьох стаціонарних їдальнях за плату. Про це повідомляє прес-центр ЗОКу.
Загальна оцінка абітурієнта складатиметься з оцінки загальноосвітнього рівня абітурієнта, який визначатиметься в ході письмової роботи (тестування) або співбесіди, психологічного обстеження, оцінки рівня фізичної підготовки та медичного огляду військово-лікарською комісією.
  Роботи абітурієнтів є конфіденційними, так як позначені відповідним шрифтом.
Абітурієнти мають змогу вступати за всіма спеціальностями до Харківського університету Повітряних Сил (за винятком льотних спеціальностей), Харківського інституту танкових військ Національного технічного університету “Харківський політехнічний інститут”, Севастопольського військово-морського інституту, Житомирського військового інституту радіоелектроніки, Полтавського військового інституту зв’язку, Військово-інженерного інституту Подільського державного агротехнічного університету та Львівського військового інституту Національного університету “Львівська політехніка” (за винятком спеціальностей “Автомобілі та автомобільне господарство” і “Культурологія”).
Особливостями вступної кампанії цього року є те, що на виконання рішення Міністерства оборони у цьому році до Львівського військового інституту Національного університету «Львівська політехніка» здійснюється набір, як у майбутній інститут Сухопутних військ за всіма напрямками і спеціалізаціями Сухопутних військ.
З 1 вересня 2006 року, з початком нового навчального року, у Львівському вищому військовому навчальному закладі будуть навчатись курсанти за новими спеціальностями. У майбутньому видовому інституті Сухопутних військ створені три нові факультети, такі, як факультет Бойового застосування військ, Ракетних військ і артилерії, Морально-психологічного забезпечення та логістики. Для цього у Львівському військовому інституті, під керівництвом генерал-майора Павла Ткачука проведено роботи по оновленню матеріальної бази. Фактично переобладнано 29 та створено 43 навчальні аудиторії. Фахівці будуть навчати курсантів за спеціальностями: Ракетно-артилерійське озброєння, Бойове застосування та управління діями підрозділів Сухопутних військ, Тилове забезпечення, Військова логістика. Також створена необхідна навчально-матеріальна та польова база, безпосередньо як в інституті, так і на Яворівському полігоні.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ