Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

На базі Яворівського полігону ЗОК розпочалася головна плануюча конференція спільного українсько-словацького тактичного навчання взводного рівня

Учора, 25 квітня, на базі Яворівського загальновійськового полігону Західного оперативного командування розпочалася головна плануюча конференція спільного українсько-словацького тактичного навчання взводного рівня.

З української сторони у заході брали участь офіцери управління міжнародного військового співробітництва командування Сухопутних військ ЗС України під керівництвом заступника командира 13-го армійського корпусу генерал-майора Петра Литвина. Збройні сили Словацької Республіки на конференції представила делегація на чолі з офіцером відділу планування операцій штабу Сухопутних військ ЗС Словацької Республіки майором Даниле Драгановським.
В ході конференції сторони обговорили нормативно-правові, логістичні, фінансові аспекти планування та проведення майбутнього навчання, остаточну кількість необхідної військової техніки, стрілецької зброї та боєприпасів, необхідних для проведення навчання.
Спільне українсько-словацьке тактичне навчання взводного рівня заплановано провести на Яворівському полігоні влітку поточного року. Передбачається, що Збройні Сили України на них представлятимуть військовослужбовці 72-ї окремої механізованої бригади 8-го армійського корпусу, що входить до складу Об’єднаних сил швидкого реагування ЗС України. Про це повідомляє офіційний сайт Міністерства оборони України.

 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ