Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика  |  Cуспільство

На борту президентського лайнера перебувало 96 осіб – МНС Росії

За даними МНС Росії, на борту авіалайнера президента Польщі, що розбився під Смоленськом, знаходилися 96 людей. "На борту літака Ту-154, що розбився під Смоленськом, знаходилося 96 чоловік, у тому числі 88 членів польської делегації", - повідомив "Інтерфаксу" представник Управління інформації МНС Росії.

Міністр транспорту РФ Ігор Левітін вже зв'язався зі своїм польським колегою Цезарі Дробарчіком. Міністри в ході телефонних переговорів домовилися про взаємодію у з'ясуванні обставин і ліквідації наслідків катастрофи, сказав співрозмовник агентства.

 

Одночасно з рятувальниками на місці події працюють найкращі слідчі СКП Росії. "Слідство розглядає три версії катастрофи літака президента Польщі Леха Качиньського - несприятливі погодні умови, так званий" людський фактор "і неполадки в літаку", - повідомив ІТАР-ТАРС співробітник Слідчого управління СКП по Смоленської області.

 

Мешканці сіл, розташованих біля аеропорту, де розбився літак, бачили, що в умовах туману лайнер намагався зайти на посадку кілька разів. У селі Сторожище очевидець розповів ИТАР-ТАСС, що "за кілька секунд до вибуху, що стався після падіння літака, ревіння двигунів літака різко посилився, очевидно, пілот вже біля самої землі спробував ще раз набрати висоту".

 

За словами генерального прокурора Польщі Анджея Шеремета, Польща проведе власне розслідування причин катастрофи. У зв'язку з цим МЗС Польщі звернеться до російської сторони з проханням допустити польських слідчих на місце, де впав Ту-154, і дозволити їм обстежити частини згорілого авіалайнера. Як повідомляється, польське слідство буде проходити незалежно від російського.

 

На думку польського експерта з авіапригод Томаша Кулаковського, можливою причиною катастрофи урядового польського авіалайнера Ту-154М сьогодні під Смоленськом стало поєднання "фатальних погодних умов" і "неправильного рішення екіпажу". Він повідомив, що  авіалайнер належав 36-му спеціальному полку транспортної авіації Війська Польського, який обслуговував уряд Польщі. Літак недавно пройшов плановий ремонт.

Відомо, що пілоти були поінформовані про важкі метеоумови в районі посадки і отримали пропозицію сісти в Мінську. Однак, як повідомив директор департаменту з авіації міністерства транспорту і комунікацій Білорусі Вадим Мельник, екіпаж літака президента Польщі не запитував посадку на території Білорусії, "Ніяких запитів від екіпажу літака з приводу посадки білоруській стороні не надходило", - відзначив Мельник. Літак пілотував польський екіпаж з президентського авіазагону Польщі.

 

Вєсті

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ