Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

На Бродівщині продовжать розкопки поховань червоноармійців

17 липня члени ГО „Товариство пошуку жертв війти „Пам’ять” спільно зі студентами історичного факультету ЛНУ ім. І.Франка будуть відновлені розкопки поховання червоноармійців в селі Лешнів Бродівського району. Про це “Гал-info” повідомив голова ГО „Товариство пошуку жертв війти „Пам’ять” Ярослав Онищук. Роботу над розкопками та ексгумацією останків було розпочато ще у 2005 році і згодом призупинено. Як повідомив Ярослав Онищук, ще минулого року було знайдено 12 останків, у 2006 році - ще 3. Загалом на сьогодні знайдено 15 останків червоноармійців. Відомо, що на території, де велися попередні розкопки, ще залишились захоронення, тому роботи там продовжено.

 Як повідомляло раніше „Гал-іnfо”, це поховання відносять до санітарних захоронень кінця червня 1941 року, коли з гармат було розбито цілу дивізію Червоної Армії на території села. Паралельно ведуться перевірки останків, так, вже ідентифіковано 2 солдат, родичів яких знайдено в Російській Федерації.
Також незабаром заплановано розпочати розкопки поблизу гори Титарівка, де також виявлено поховання часів Другої світової війни. Дослідження планують провести за кошти, виділені російським благодійним фондом імені Юрія Долгорукого.
Громадська організація „Пам’ять”, згідно з державною програмою по вшануванню пам’яті жертв війни та політичних репресій вже давно займається ексгумацією та перепохованням останків, а також складанням списків жертв, виданням книг про терор, збором свідчень очевидців, документів злочинного  режиму і сучасним законодавством України, яке регламентує вшанування безвинних жертв.

 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ