Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

На Брюховицькому, Славутському, Чуднівському артилерійських складах боєприпасів працюють члени Військової ради ЗОКу

В період з 27 до 31 березня 2006 року на Брюховицькому, Славутському, Чуднівському артилерійських складах боєприпасів працюють члени Військової ради Західного оперативного командування на чолі з командувачем військ, генерал-лейтенантом Махайлом Куциним. Про це «Гал-info» повідомили в прес-центрі Західного оперативного командування.
Всього цього року планується вилучити на зберігання, утилізацію, та використати на бойову підготовку ЗОКу майже 54 тис. 900 тонн боєприпасів. Протягом трьох місяців вже вдалося вилучити 5 тис. 737 тонн, з яких на бойову підготовку використано 317 тонн, відправлено на заводи для утилізації 3 тис. 450 тонн. Боєприпаси вивозяться автомобільним та залізничним транспортом, разом з тим військовим необхідно вирішувати проблеми державного значення, а саме виконувати завдання при недостатньому фінансуванні транспортних затрат, що, своєю чергою, спричиняє несвоєчасну подачу залізничних вагонів.
Сьогодні є недостатня кількість ящиків для боєприпасів для транспортування боєприпасів. Зважаючи на актуальність теми збереження вибухонебезпечних предметів, керівний склад ЗОКу, відповідальні посадовці особисто проводять ретельну перевірку, котра дасть змогу реально оцінити стан справ на місці, позитивно вплинути на процес виконання державної програми щодо забезпечення живучості і вибухопожежобезпеки об’єктів зберігання ракет боєприпасів та вибухових речовин, а також утилізації боєприпасів.
Протягом двох останніх років вдалося суттєво підвищити стан безпеки баз та складів, створення умов для якісної охорони небезпечних об’єктів. Про всі проблеми щодо вивезення та утилізації командувач війчьк оперативного командування доповідає особисто міністру охорони України. Планується, що на початку літа всі артилерійські бази і склади боєприпасів підлягатимуть перевірці представниками ради Національної безпеки і оборони.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ