Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

На будівництво протипаводкових споруд на Львівщині уряд виділив 23 млн грн

Міністр МНС Віктор Балога під час сьогоднішнього, 31 березня, візиту на Львівщину пообіцяв, що протягом трьох-чотирьох років буде завершено будівництво об’єктів, які відновлюють в межах Державної програми протипаводкового захисту. Зокрема, голова Держводагентства України Василь Сташук розповів, що Кабмін виділив 50 млн. грн. на будівництво протипаводкових споруд, з них 23 млн грн - на Львівську область.

Власне, в ході робочої поїздки Віктор Балога, Василь Сташук та голова Львівської ОДА Михайло Цимбалюк оглянули перебіг протипаводкових робіт у Львівській області. Побували на об’єктах Держводагентсва, ознайомились з виконанням  інвестиційного проекту комплексного протипаводкового захисту Львівщини.

Зокрема, начальник Львівського облводгоспу Василь Козак зазначив: «Цей проект передбачає виконання протипаводкових робіт на 22 об’єктах. На сьогодні уже виконано 47% від загального обсягу передбачених робіт, які провадяться інтенсивно та в стислі строки. Генпідрядником вже здано в експлуатацію 4 об’єкти, а саме в селах Поляна, Зарічне, Бабино, Язи.

Нині ж одночасно реаліується 12 проектів у Жидачівському, Дрогобицькому, Старосамбірському, Самбірському, Городоцькому та Турківському районах Львівської області. Протягом двох місяців будуть завершені ще 4 об’єкти»

Василь Козак відзначив, що завдяки згаданому інвестиційному проекту буде ралізований комплексний підхід протипаводкового захисту області: «Ми запобігаємо негативним наслідкам паводків, що значно ефективніше, аніж щорічно витрачати державні коштів на усунення їх наслідків».

Як повідомили в компанії ТКС, яка є генеральним підрядником у цьому проекті, швидкі темпи будівництва забезпечують понад 300 одиниць сучасної будівельної та спеціалізованої техніки, а також висока кваліфікація та досвід інженерно-технічних спеціалістів. Роботи на об’єктах виконуються цілодобово, залучено понад 1000 працівників, які є місцевими мешканцями області».

Отож, станом на сьогодні будівельна компанія ТКС вже збудувала/відновила понад 32 км дамб, побудовано та реконструйовано понад 50 гідротехнічних споруд, відрегульовано та розчищено понад 14 км русел, укріплено понад 15 км берегів русел річок. Завдяки цьому у Львівській області захищено від підтоплення понад 16 тисяч житлових будинків та сотні гектарів сільськогосподарських угідь у 25 населених пунктах області.

Відтак, міністр з надзвичайних ситуацій Віктор Балога, здійснивши разом з комісією обліт басейну Дністра, відзначив, що Державно агенція водних ресурсів України досить інтенсивно виконує Державну програму протипаводкового захисту.  Міністр наголосив на важливість будівництва аккумулючих ємностей в селах Чайковичі та Мости: «Будівництво цих аккумулюючих ємностей захищає від підтоплення населені пункти не лише Львівщини, а й Івано-франківської та Чернівецької області».

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ