Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка  |  Cуспільство

На Буковині рейдери захопили поле з соєю

Представники ТзОВ «Корун» звернулися із заявою до Кіцманського райвідділу міліції Чернівецької області зупинити збір сої на землях, орендованих товариством. Згідно заяви, на полях без згоди орендаря вже другий день збирають врожай люди, котрим товариство такого дозволу не давало. Допоки йде перевірка, сої з кожною годиною стає менше, а правоохоронці не поспішають робити жодних конкретних дій.

Як розповів Петро Федашко, депутат Львівської обласної ради, ТзОВ «Корун» має в користуванні 400 га згідно підписаних 255 договорів оренди землі.

«Невідомі особи, підбурюючи людей, намагаються забрати право власності на ці земельні ділянки, не розриваючи договорів оренди, - розповідає Петро Федашко. – А сьогодні, як і вчора збирають врожай на цих земельних ділянках без жодної згоди орендаря. Правоохоронні органи, виїхавши на місце, самоусунулися від ситуації, мовляв, селяни, що збирають врожай посилаються на с. 63 Конституції України і саме тому не розголошують для кого вони збирають врожай товариства».

За словами депутата Львівської обласної ради Петра Федашка у травні 2012 року у ТзОВ «Корун» вже намагалися забрати можливість працювати на орендованих землях. Тоді було виготовлено дублікат печатки товариства, котрою засвідчувалося у договорах дострокове припинення оренди землі. Після звернення в правоохоронні органи було порушено кримінальну справу, а також вилучено усі незаконні договори з реєстрації Держкомзему. Але на цьому все і завершилося, кримінальна справа свого провадження у суді так і не отримала.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ