Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

На час арешту Ігор Кравчук не був головою обласної виборчої комісії – ЛОО «Батьківщина»

«Сьогодні жорсткі дії влади, спрямовані на спотворення результатів місцевих виборів, знаходять продовження щодо членів виборчих комісій. Ми маємо інформацію, що голова Львівської обласної ТВК Ігор Кравчук мав намір зареєструвати список кандидатів у депутати Львівської обласної ради від справжньої «Батьківщини», а не її клона, як цього хоче Партія регіонів. Не виключено, що саме через це проти нього порушено кримінальну справу», - про це йдеться у заяві Львівської обласної партійної організації ВО «Батьківщина». Повідомила прес-служба Львівської обласної партійної організаціїВсеукраїнського об'єднання “Батьківщина”

У заяві також зазначено, що 29 вересня, близько 16.00 год. за поданням голово ЛОО УСДП Романа Кузьмича, ЦВК ухвалила рішення про звільнення І.Кравчука з посади голови обласної ТВК та відкликання його з членів комісії. За інформацією ж правоохоронних органів, затримання відбулось близько 22.30 год. 29 вересня. Тобто на той час І.Кравчук уже не обіймав жодної посади у ТВК і не був її членом. Можливо, саме не бажання йти на співпрацю з Партією регіонів і відмова реєструвати фальшиві списки за підписом І.Деньковича стало причиною звільнення Ігоря Кравчука.

«Водночас заявляємо, що у виборчих комісіях Львівщини не має жодного легітимного представника нашої партії, оскільки ЦВК начебто від ВО «Батьківщини» затвердила кандидатури, подані членом провладної парламентської коаліції І.Деньковичем, якого виключено з партії за зраду її інтересів та співпрацю з владою.

Ми можемо стверджувати, що всі гілки влади в Україні сьогодні працюють на те, аби спотворити волевиявлення громадян на майбутніх місцевих виборах і розчистити поле для перемоги представників Партії регіонів та її прихильників на усіх рівнях.

Спочатку ми стали свідками того, як за допомогою судів та органів юстиції здійснюється цинічне рейдерське захоплення низки регіональних осередків партії Юлії Тимошенко – ВО «Батьківщина». Діючи всупереч Конституції, Законам України, зрештою навіть всупереч здоровому глузду, Печерський районний суд м. Києва та органи юстиції стали співучасниками рейдерської атаки на найбільшу опозиційну силу.

Ці вибори стануть справжнім випробуванням для усіх опозиційних кандидатів та політичних сил, які відмовляються співпрацювати з чинною владою. Не виключено, що після завершення реєстрації під виглядом боротьби з корупцією їх просто зніматимуть з виборчих перегонів за допомогою правоохоронних органів. Комусь підкинуть мічені купюри, комусь – наркотики, порушуватимуться десятки кримінальних справ.

Україна втрачає усі ознаки демократичної та правової держави. Попри тривогу міжнародної спільноти, численні заяви українських громадських та політичних організацій, влада Януковича налаштована реалізувати сценарій знищення демократії до кінця», - сказано у заяві ЛОПО ВО «Батьківщина».

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ