Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

На час виборів відновлює роботу незалежна експертна рада з питань діяльності масмедіа

Про це на своєму засіданні оголосили експерти – члени ради 5 червня 2019 року у зв’язку з початком кампанії з позачергових виборів до Верховної Ради України на підставі Указу Президента України №303/2019 та відповідного рішення Громадської ради.

Запити щодо спірних питань дотримання законодавства під час позачергових виборів народних депутатів України можна надсилати на адресу [email protected] із приміткою «для експертної ради». Відповідно до своїх статутних документів експертна рада на запит від мовників та рекламних агенцій може здійснювати незалежну експертизу виборчих матеріалів щодо їхньої відповідності чинному виборчому законодавству або професійним стандартам журналістики. До складу ради входять провідні медіаюристи, психологи, представники громадських об’єднань.

На першому засіданні, після перерви, експертна рада рекомендувала створити на офіційному сайті Національної ради постійну сторінку з корисними посиланнями щодо питань дотримання виборчого законодавства і професійних стандартів журналістики, а також взяла до розгляду запит ТОВ «Останній бастіон», м. Полтава, про строки публікації розцінок на розміщення політичної реклами під час позачергових виборів народних депутатів України.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ