Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

На часткову компенсацію вартості с/г техніки і обладнання скерують 1 млрд грн

Як повідомили гал-інфо у прес-службі ЛОДА, на черговій зустрічі заступника Міністра розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України Тараса Висоцького з профільними асоціаціями анонсовано напрями державної підтримки аграрної галузі на 2020 рік.

Відповідно до пропозицій, визначено кілька базових напрямів, на які передбачається розподілити  фінансування.

Зокрема, на часткову компенсацію вартості с/г техніки і обладнання передбачається виділили 1 млрд грн, тваринництво – 1 млрд  грн,  здешевлення кредитів – 1,2 млрд грн, садівництво – 400 млн грн, підтримку  фермерства – 400 млн грн. До визначених сум фінансування включено і компенсацію невиплачених коштів за попередній період. В рамках робочих груп, які  координуватимуть кожен з напрямів, до 1 лютого будуть напрацьовані піднапрями за основними програмами та порядки використання коштів.                                            

Серед пропозицій від асоціацій - компенсація  вартості тваринницьких комплексів, відшкодування за придбання племінних тварин, дотації на купівлю бджолосімей, підтримка пасічників, підтримка сімейних фермерських господарств, кооперативів, кредитування малих виробників, залучення коштів під купівлю с/г земель та інші.

Кінцеве бачення щодо державної підтримки АПК у 2020 році буде представлене на слухання аграрного комітету, яке відбудеться 11 лютого 2020 року.

Нагадаємо, як писало Гал-інфо, перехідні об'єкти соціальної інфраструктури будуватимуть за кошти ДФРР.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ