Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

На чемпіонат Європи до Швеції у складі національної збірної поїдуть дві „галичанки”

У Швеції сьомого грудня стартує VIІ чемпіонат Європи серед жіночих гандбольних збірних, до фінальної частини якого пробилась і команда України. На останньому чемпіонаті континенту два роки тому синьо-жовті посіли шосте місце. Втім, збірна втратила одразу кількох своїх ключових гравців. Серед тих, хто спробує замінити досвідчених бійців, дві представниці львівського клубу «ЛНУ Галичанка» – півсередня Регіна Шимкуте і воротар Вікторія Тимошенкова – повідомили „Гал-іnfо” у прес-службі клубу.

Через травму спини не зможе захищати українські ворота досвідчена Тетяна Ворожцова. Леоніду Ратнеру таким чином на шведському майданчику доведеться розраховувати на молодих голкіперів Марію Макаренко і Вікторію Тимошенкову. Капітана львівського клубу, нагадаємо, було визнано кращим воротарем «Кубка Шльонська». Серед тих, хто може і повинен допомогти національній збірній на шведському майданчику молода півсередня «ЛНУ Галичанки» Регіна Шимкуте.
Леонід Ратнер і його підопічні розпочнуть турнір завтра ввечері матчем зі шведками. 9-го грудня наша збірна зустрінеться з представницями Хорватії. 10-го українки проведуть заключний матч попереднього етапу з чинними чемпіонками світу росіянками, яким вони поступились на Кубку світу в Данії. Для того, щоб пройти далі, нашій збірній необхідно буде посісти в групі місце не нижче третього. Усі ігри попереднього етапу за участю українок проходитимуть на головній арені турніру в Стокгольмі.

Чемпіонат Європи, 07-17.12.2006, Швеція

Група А: Угорщина, Сербія і Чорногорія, Австрія, Македонія
Група В: Норвегія, Німеччина, Словенія, Польща
Група С: Росія, Україна, Хорватія, Швеція
Група D: Данія, Іспанія, Франція, Нідерланди

Розклад ігор попереднього етапу групи С:

 
07.12.06
18.40 Росія - Хорватія;
19.15 Україна - Швеція;

09.12.06
16.00 Хорватія - Україна;
18.15 Швеція - Росія;

10.12.06
15.00 Росія - Україна;
17.15 Хорватія - Швеція
 

12–14 грудня – матчі другого групового турніру
16 грудня – півфінали
17 грудня – фінал і матч за третє місце

Вікторія Тимошенкова (воротар): «Я вже маю певний досвід ігор за національну збірну. По десять-п’ятнадцять хвилин проводила на воротах під час матчів чемпіонату світу в Санкт-Петербурзі. Значно більше часу грала на інших турнірах, зокрема в товариських зустрічах, на Кубку світу, а також Кубку Турчина. Звичайно, дуже важко бути першим голкіпером збірної. Чемпiонат України просто не порiвняти з мiжнародними змаганнями. У нас так нiхто не кидає, як там. Кидки дуже сильнi, чiткi, пiдступнi. Навiть не можу це описати, бо таке треба вiдчути на собi. В “Галичанці” можна щось підказати гравцям в захисті, приміром, який кут прикривати. В збірній це зробити значно важче, адже збираються представниці різних клубів. Тому, напевно, значно більше хвилююся коли граю за збірну, анжі коли захищаю ворота рідної «Галичанки».
Реґіна Шимкуте (півсередня): «Я була надзвичайно рада, коли наші дівчата обіграли француженок в матчі за третє місце на Олімпіаді. Я тоді ще жодного разу не залучалася до збірної. Мріяла, звичайно, але розуміла, що були більш гідні за мене кандидати. А потім мене запросили в збірну: я закріпилася в основі. Минулий сезон склався для мене суперечливо: з одного боку дебютувала в складі збірної на чемпіонаті світу, з іншого – мене надовго вибила з форми хвороба. У Швеції в нашої збірної будуть дуже серйозні суперники: господарки шведки, чемпіонки світу росіянки й хорватська команда, але це не означає, що нас потрібно заздалегідь ховати. Ми ще поборемося!».

 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ