Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

На Чернігівщині нагородили кращих танкістів

Сьогодні на Чернігівщині відбулося нагородження переможців змагань на найкращий танковий взвод вітчизняного війська. Про це повідомили в прес-службі Генерального штабу ЗСУ.
Сьогодні на Чернігівщині відбулося нагородження переможців змагань на найкращий танковий взвод вітчизняного війська.

Начальник Генерального штабу — Головнокомандувач Збройних сил України генерал-лейтенант Руслан Хомчак привітав учасників та заохотив грошовими призами й медалями.

– Змагання, підсумки яких ми підбиваємо, показали, що танкові підрозділи, танкові частини Збройних Сил України – це та міць, яка постійно нарощує свої потенціал, вміння, знання, і яка стійко буде виконувати завдання в бойовій обстановці, що вона і робить останні 5 років, – зазначив під час нагородження Руслан Хомчак. - Приємно відзначити, що наші танкові підрозділи чергового разу переконливо підтвердили, що за рівнем навченості та готовності до виконання складних завдань в будь-яких умовах обстановки вони є одним з найбільш підготовлених і боєздатних компонентів Збройних Сил України.

Змагання проходили на полігоні у Гончарівському. В конкурсі брали участь воїни танкової Сіверської бригади, гірсько-штурмової Закарпатської бригади, механізованої бригади імені Лицарів Зимового Походу, танкової Криворізької бригади, окремої бригади морської піхоти імені контрадмірала Михайла Білинського та 23-го окремого танкового батальйону Десантно-штурмових військ ЗСУ.

Загалом 6 команд по 12 військовослужбовців у кожній. Конкурс проводився у складі чотирьох екіпажів штатного танкового взводу.

На змаганнях були представлені три типи танків: Т-64, Т-72 та Т-80. Структура і зміст вітчизняного конкурсу максимально наближені до міжнародних змагань НАТО «Сильна Європа» (Strong Europe Tank Challenge).

Програма змагань включала водіння танків «наосліп», виклик вогню артилерії, танкову карусель, розвідку цілей, медичну евакуацію. Загалом 11 завдань у п’яти номінаціях – спортивна, професійна, водіння бойової машини, комплексне тактичне завдання та технічна. Останню – ввели цьогоріч: експрес-тестом оцінювали підготовку танка до бойового застосування та готовність його вузлів і агрегатів до функціонування.

Перехідним кубком — макетом танка Т-34-85 — за звання кращого танкового взводу Збройних Сил України нагороджено танкістів 17-ї окремої танкової Криворізької бригади. Срібло здобув взвод 1-ї окремої танкової Сіверської бригади з Чернігівщини, а третє місце вибороли військові 28-ї окремої механізованої бригади імені Лицарів Зимового Походу.

Призерів також відзначили грошовими призами – кожен танкіст «золотого», «срібного» та «бронзового» взводів отримав по 10, 5 і 3 тисячі гривень відповідно.

На завершення змагань відбулися демонстраційні тактичні навчання зведеної танкової роти в різних видах бою.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ