Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Війна з Росією

На Чернігівщині завершився конкурс на кращого військового кухаря

На Чернігівщині завершився конкурс на кращого військового кухаря Сухопутних Військ Збройних Сил України. Про це сьогодні, 24 вересня, повідомили Гал-інфо у прес-службі Командування Сухопутні війська ЗС України, передає Головне управління розвитку та супроводження матеріального забезпечення ЗСУ.

Конкурс проводився поетапно.

Спочатку, 15 вересня, визначалися кращі у військових частинах на базі одного з підрозділів, через три доби – в оперативних командуваннях, і на завершення - 20 вересня, у навчальному центрі на Чернігівщині.

Метою проведення було покращення професійних навичок, підняття престижу обраного фаху та створення привабливих умов служби молодшими спеціалістами служб тилу.

Одними з основних завдань конкурсантів на всіх етапах були підвищення рівня польової виучки, вдосконалення теоретичних знань, практичних умінь і навичок, необхідних для подальшого удосконалення харчування військовослужбовців.

Змагалися військові кухарі у трьох номінаціях: теоретичній, практичній і військово-спортивній.

Під час теоретичної відповідали на тести зі знання технології приготування страв, тактико-технічних характеристик засобів приготування та транспортування їжі в польових умовах. А от, у ході практичної, виконували три завдання – підготовлювали до роботи переносні кухні КП-30, що виконувалося у форматі особистої першості, готували обід в стаціонарних умовах та на польових технічних засобах та надавали (умовно) першу медичну допомогу з накладанням джгута.

Найцікавішою виявилася військово-спортивна номінація, де конкурсанти показували вміння переносити фізичні навантаження, уміння володіти стрілецькою зброєю після подолання дистанції на витривалість.

За підсумками конкурсу, перше місце виборола солдат військової служби за контрактом Марія Науменко з окремої механізованої бригади ОК "Схід", друге місце у солдата строкової служби Максима Кухар з навчального центру Чернігівщини, третє і четверте відповідно розділили контрактники: старший солдат Наталія Мошак з окремої механізованої бригади оперативного командування "Захід" і солдат Юрій Токар з реактивного артилерійського полку.

Переможці представлятимуть команду виду ЗСУ у другій декаді жовтня у конкурсі на кращого військового кухаря Збройних Сил України, що відбудеться на Львівщині.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ