Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

На честь 46-річчя „горбатого” „Запорожця” у Львові спекли 46-кілограмовий торт

Сьогодні, 23 вересня Львівський автофанклуб „АвтоЗАЗ-Козак” розпочав святкування 46-ї річниці з часу початку випуску Запорізьким автомобільним заводом 1 жовтля 1960 року першого автомобіля марки „Запорожець”, який пізніше в народі отримав назву „горбатий”.
Як розповів „Гал-info” президент клубу Євген Кравс сьогодні відбудеться перша частина святкування 46-річчя „Запорожця”, зокрема тематична виставка, авто-шоу та концерт Левка Дурка, під час якого дітям, які братимуть участь у вікторинах на тему правил дорожнього руху будуть роздадуть також 300 квитків у ляльковий театр на виставу „Пригоди робокопа”. Пізніше відбудеться спроба встановити рекорд з найбільшої вмістимості „Запорожця”, а глядачі та учасники зможуть скоштувати символічний 46-кілограмовий торт. Закінчиться святкування урочистим проїздом „горбатих” по центру міста.
Друга частина святкування дня народження „Запорожця” з подібними акціями відбудеться 30 вересня на площі Міцкевича, в рамках відзначення 750-річчя Львова, зокрема буде проведена виставка „Запорожців”, встановлення рекорду із вмістимості, конкурс  елеганції на який запрошені власники антикварних машин з Польщі та 1 жовтня автомобілі вирушать в раллі по замках Львівщини.
Клуб „АвтоЗАЗ-Козак” заснований 1983 року, це перший клуб такого типу в СНД, який має свої осередки у Рівному, Луцьку та Києві. Зараз у клубі налічується 26 машин, найстаріша – 1961 року випуску, найстарішим членом клубу є 70-річний львів’янин, а наймолодший – 14 років.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ