Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

На День незалежності львівські силачі позмагаються за приз Василя Вірастюка

Сьогодні о 13 годині на проспекті Свободи навпроти будинків 33-39 федерація найсильніших атлетів України проведе богатирський турнір на приз Василя Вірастюка. Змагання відбуватимуться у шести вправах: тяга 9-тонного бензовоза на відстань 15 метрів на час, супер-йок (310 кілограмів на 20 метрів на час), лог-ліфт – 120 кілограмів на кількість разів за хвилину, гуцульське каміння вагою 120, 135 і 155 кілограмів, яке треба закинути на бочку, перекидування колеса вагою 400 кілограмів 5 разів на час, прогулянка фермера з валізами по 120 кілограмів на руку на 40 метрів на час.

У турнірі візьмуть участь шестеро атлетів, четверо з них приїхало разом з організаторами, а двох оберуть з львівських спортсменів. Перед початком турніру буде відбірковий етап, де місцеві спортсмени змагатимуться між собою у двох вправах. Переможці відбіркового етапу візьмуть участь у фіналі. Василь Вірастюк провести фінальні змагання представників усіх міст, проте на разі невідомо, коли й де.
Спочатку турнір хотіли провести в рамках святкування 750-річчя Львова, проте на той час Василь Вірастюк інтенсивно готуватиметься до участі в чемпіонаті світу, тому змагання перенесли на серпень. Схожі з львівським турніри вже проводились в Харкові, Кіровограді та Івано-Франківську. За словами Василя Вірастюка метою змагань є популяризація та розвиток богатирського виду спорту а також пошук нових атлетів, оскільки молодими атлетами Федерація майже не займається: „Треба проводити такі змагання для професійного зростання місцевих спортсменів, представників силового виду спорту, це дозволяє їм набуватися досвіду і дає можливість здобути визнання.”
Переможці отримають грошову винагороду.

 

  

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ