Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

На дезінфекцію одного трамваю витрачають майже годину

Сьогодні, 25 червня, відбувся брифінг щодо посилення заходів дезінфекції громадського транспорту в часі зростання захворюваності на коронавірус у Львові.
Начальник трамвайного депо ЛКП “Львівелектротранс”, Роман Василишин.

Начальник трамвайного депо ЛКП “Львівелектротранс”, Роман Василишин, зазначив, що дезінфекцію рухомого складу проводять вже чотири місяці, з першого дня карантину. Також він детально розповів про систему дезінфекції: “По завершенню роботи трамваї повертаються в депо, де їм проводять щоденний огляд. Наші мийниці прибирають трамваї після денної роботи і проводять одразу дезінфекцію. Зараз проводять дезінфекцію раз на день, у кінці дня. Протягом дня тільки частина трамваїв попадає на дезінфекцію. Прибиральниці протирають поручні, спинки, підвіконня. Використовуємо стандартно біохлор - те все, що нам поставляють. Додатково в кожному трамваї встановили пластмасові дезінфектори, прикріплені на поручнях”.

Прибиральниця Галина Труш підтвердила: “Миємо біохлором, кожен день. Майже годину потрібно на один трамвай.”

Кожну ніч, з 8 вечора до 8 ранку, в трамвайному парку працює бригада з 6 прибиральниць, кожна прибирає приблизно 12 трамваїв. Вдень працює 4 мийниці: “Вдень у нас більш глибоке прибирання: прибиральниці миють підлогу, протирають всі закапелки і здійснюють дезінфекцію, бо в будь-який час резервний трамвай може виїхати на лінію,” - зауважив Роман Василишин.

Начальник депо також згадав, що більше місяця з дезінфекцією допомагали волонтери: “О 5 ранку сюди приходило 10-12 чоловік і вони ще раз, після наших прибиральниць, проводили дезінфекцію”.

Станом на сьогодні дефіциту дезінфекторів, рукавиць чи масок немає. “Всі водії працюють в масках, теж мають засоби індивідуального захисту. Наші підрозділи пошили своїх 1500 масок,” - підсумував Василишин.

Нагадаємо, як повідомляло Гал-інфо раніше, Львівське комунальне підприємство "Львівелектротранс" закупило 12 тисяч півмасок фільтрувальних за 900 тисяч гривень в ПП "Терлбудпроект".

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ