Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Війна з Росією

На Донбасі військові пройшли імунізацію, тому менше хворіють на грип і застуду

В зоні відповідальності ОТУ «Північ» захворюваність на гострі респіраторні вірусні інфекції стабільно контрольована. Про це інформує прес-центр ООС.

Як повідомили у 59-му військовому мобільному госпіталі, кількість захворювань з початку поточного року становить 4-5 випадків. За минулий рік у закладі пролікувалися військовослужбовці в кількості 60 осіб. Це становить дуже малий відсоток від загальної чисельності у подібних випадках.

Як повідомив ТВО заступника начальника 59-го ВМГ з медичної частини лейтенант Роман Ісаєнко, основними методами вберегтися від інфекції є активна і пасивна імунізації. Активна – це загальноприйняті державою вакцини.

"Ми використовуємо препарат «Ваксігрип Тетра» французького виробництва, - розповів Роман Ісаєнко. - Наприкінці минулого року в зоні нашої відповідальності пройшли імунізацію 96% особового складу, що дає змогу попередити або не розповсюджувати вірусні інфекції".

Крім того, важливо дотримуватись режиму дня, мінімізувати шкідливі звички та повноцінно харчуватись. Сьогодні в харчовому раціоні медичного закладу постійно є часник, цибуля та цитрусові, що активізують імунні резерви в організмі, що в сукупності з іншими складовими позитивно впливає на стан здоров’я.

За словами військових лікарів, нинішня зима не є холодною і виражені інфекційні захворювання практично відсутні. Проте, частіше – це ангіна, до якої призводить переохолодження та вживання холодної води. Тут основна порада – тепло вдягатися та обов’язково закутувати горло, бо застуда починається з верхніх дихальних шляхів. При перших ознаках хвороби звертатись до лікаря для перевірки на можливі ускладнення. Та якщо вже застудились – збивати температуру, пити багато рідини та дотримуватись ліжкового режиму.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ