Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Війна з Росією

На Донбасі ворог розміщує танки і гради з порушенням лінії відведення важкого озброєння

Українська сторона СЦКК повідомляє: російсько-окупаційні війська продовжують грубо порушувати, визначені Мінськими домовленостями, лінії відведення важкого озброєння, - передають у прес-службі ООС.

За даними звіту СММ ОБСЄ, який опубліковано 23.01.2019 року, моніторинг відведення озброєння, передбачений Меморандумом, а також Комплексом заходів і Доповненням до нього, засвідчують, що озброєння та військова техніка з боку збройних формувань Російської Федерації розміщуються з порушенням лінії відведення важкого озброєння. Це, насамперед, реактивні системи залпового вогню, танки, самохідні та буксирувані артилерійські установки.

Так, 21 січня, спостерігачі Місії за допомогою БПЛА зафіксували озброєння, розміщене з порушенням ліній відведення. А саме, три танки (Т-64) неподалік селища Лобачеве (на схід від Луганська).

22 січня, СММ ОБСЄ виявила 26 реактивних систем залпового вогню (БМ-21 ʺГрадʺ, 122 мм) біля Хрустального (на південний захід від Луганська).
В той же день, за лініями відведення, однак за межами виділених місць зберігання озброєння неподалік Мирного міжнародні спостерігачі зафіксували шість буксируваних гаубиць (Д-30 ʺЖабаʺ, 122 мм).

Разом з тим, з боку російсько-окупаційних військ продовжуються факти відсутності в місцях постійного зберігання озброєння в непідконтрольному владі України районі Луганської області. Так, 22 січня, спостерігачі СММ в черговий раз відзначили, що досі бракує 14 самохідних гаубиць (2С1 ʺГвоздикаʺ, 122 мм), 10 буксируваних гаубиць (дев’яти Д-30 та однієї 2А65 ʺМста-Бʺ, 152 мм) і п’яти одиниць РСЗВ.

Українська сторона СЦКК зазначає, що такі дії окупаційної адміністрації і збройних формувань Російської Федерації вкотре демонструють стійке небажання дотримуватись Мінських домовленостей, про відверте небажання виконувати взяті зобов’язання в рамках консультацій Тристоронньої контактної групи щодо відведення озброєння по всій лінії розмежування сторін та про зацікавленість в подальшому загостренні конфлікту.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ