Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Кримінал

На Донеччині поліція знайшла схованку боєприпасів та нарколабораторію

1/3
Під час відпрацювань оперативники внутрішньої безпеки поліції виявили на території Бахмутського району схованку зі зброєю та вибуховими речовинами, а в одній з квартир Слов’янська – парник для вирощування конопель і 2 кг канабісу, - прес-служба Нацполіції України.

Про диверсійну закладку зброї у селі Зайцеве Бахмутського району стало відомо працівникам Донецького управління Департаменту внутрішньої безпеки Національної поліції України. Перевіряючи інформацію, оперативники ВБ виявили на території покинутої ферми захований арсенал зброї: по одному гранатомету РПГ-18 і РПГ-22, гранату до під ствольного гранатомета, тротилову шашку, три гранати Ф-1 та 100 набоїв калібром 5,45мм.

Виявлений схрон вилучили співробітники вибухотехнічної служби. За фактом події Бахмутським відділом поліції Донецької області розпочато кримінальне провадження за ч.1 ст.263 (Незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами) Кримінального кодексу України.

Крім того, оперативники УДВБ НПУ отримали відомості і про факт незаконного зберігання вогнепальної зброї мешканцем Слов’янська. Оперативники внутрішньої безпеки НПУ спільно з працівниками поліції Донеччини провели у 45-річного чоловіка санкціонований обшук.

Під час заходів у квартирі фігуранта правоохоронці виявили не лише патрони калібру 7,62мм, а й інші речовини, заборонені до вільного обігу. Серед виявленого, зокрема – два пакети та скляна банка з канабісом, а також – 150 кущів конопель. Вага вилученого становить близько 2 кг.

Наркотичне зілля донеччанин вирощував на балконі, з відповідним обладнанням, необхідними освітленням, системою підливу та вентиляції. 

Наркотичні засоби та боєприпаси направлено на експертизу. За її результатами слідчі донецької поліції даватимуть остаточну правову кваліфікацію дій чоловіка.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ