Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство  |  Здоров'я  |  Надзвичайні події

На Донеччині у водопровід потрапили фекалії, а влада три дні мовчала

У Макіївці після аварії на водопроводі дві людини госпіталізовані до лікарні з діагнозом гострий гастроентероколіт. Про це повідомив заступник начальника Головного управління охорони здоров'я Олександр Качур.

За інформацією «Остров», 27 травня червня на Гірницькій ділянці Макіївського водоканалу сталася аварія, в результаті якої каналізаційні стоки потрапили у водопровідну мережу.

Населення, не попереджене про аварію, близько трьох днів продовжувало використовувати водопровідну воду в побутових цілях. У результаті двоє людей були госпіталізовані з ознаками кишкового розладу.

«Дві людини поступили в Макіївську лікарню з гострим гастроентероколітом, але там питання дуже дискусійне, вони перебувають зараз у задовільному стані, більше жодних поступлень, звернень у нас не було», - сказав А. Качур.

«Зробили активний патронаж, відстежили всі абсолютно для профілактики, крім двох випадків ... те, що це гострий гастроентероколіт, ми взяли посіви, результати поки не готові, вони могли чим завгодно (отруїтися), тому що на вулиці дуже тепла погода» , - додав він.

Цю інформацію підтвердив Головний державний санітарний лікар Гірницького району міста Макіївка Костянтин Литовка. «Дві людини було госпіталізовано. Одну людину виписали вчора, другу виписують сьогодні». Він спростував інформацію про те, що більше ста осіб з симптомами отруєння лікуються вдома. «Швидка проїхала, ми пройшли по кожній квартирі, два дні там ходили ... Були на дому люди, близько 10 або 12 осіб, які скаржилися на розлад…. Від госпіталізації відмовилися", - сказав він.

В цей час аварію усунули. Сьогодні проводиться екстрене хлорування водопровідних мереж.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ