Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Війна з Росією

На Донеччині відбулись навчання з ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій

Фото: ООС
Фото: ООС
Фото: ООС
Фото: ООС
Фото: ООС
Фото: ООС
Фото: ООС
Фото: ООС
Фото: ООС
Фото: ООС
Фото: ООС
Фото: ООС
Фото: ООС
Фото: ООС
Фото: ООС
Фото: ООС
Фото: ООС
Фото: ООС
Фото: ООС
Фото: ООС
Фото: ООС
Фото: ООС
Фото: ООС
Фото: ООС
Фото: ООС
Фото: ООС
1/13
Як проінформували у прес-центрі ООС, на вимогу Командування операції Об’єднаних сил на території Донецької та Луганської областей регулярно проходять навчання з питань цивільного захисту.

Їхня мета - визначення ступеня готовності органів управління та сил цивільного захисту до виконання за призначенням у режимі підвищеної готовності та у режимі надзвичайної ситуації.

Подібні навчання є вкрай актуальними, враховуючи складну обстановку в регіоні. Аварійно-рятувальні служби повинні оперативно реагувати на надзвичайні ситуації не лише техногенного чи природного характеру, але й вміти ефективно та швидко ліквідувати наслідки артилерійських обстрілів. До навчань, крім підрозділів Державної служби з надзвичайних ситуацій та Національної поліції, залучались й представники Об’єднаного командного пункту операції Об’єднаних сил.

Так, сьогодні, у м. Краматорськ Донецької області під керівництвом заступника голови Донецької облдержадміністрації Вадима Філашкіна на базі Міжрегіонального вищого професійного будівельного училища проведено командно-штабні навчання з питань цивільного захисту з практичним відпрацюванням заходів з ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій.

Зокрема, був відпрацьований порядок дій формувань цивільного захисту під час усунення наслідків масованого артилерійського обстрілу житлового масиву, ускладнених погіршенням погодних умов та пожежею на об’єкті з масовим перебуванням людей.

За задумом навчань, на телефон служби порятунку надійшла інформація про артобстріл. На місце події негайно виїхали мобільні оперативні групи, які зафіксували влучення артилерійських снарядів у корпуси місцевого навчального закладу. Внаслідок обстрілу у будівлі з 2-го по 4-й поверх вибито вікна, зруйновано зовнішні стіни, а на 3-му поверсі виникла масштабна пожежа. В результаті пожежі одна людина загинула, сім осіб постраждали. Крім того, за попередніми даними, ще одна людина опинилася під завалами. Ситуація ускладнювалася тим, що в навчальному закладі тривали заняття, а також спостерігалось погіршення погодних умов.

Негайно було проведено засідання комісії з питань надзвичайної ситуації. Будинок швидко відключили від електроенергії та газопостачання. У безпечному від події місці розгорнули пункти обігріву та евакуації, а також штаб ліквідації надзвичайної ситуації.
Рятувальники ДСНС оперативно прибули на місце події. У складі ланок газодимозахисної служби винесли постраждалих, евакуювали людей з будівлі та приступили до гасіння пожежі. Крім того, до пошкодженої будівлі прибув піротехнічний розрахунок, який спочатку вилучив з навчального кабінету вибухонебезпечний предмет, а потім знищив його у спеціально відведеному місці. Всім постраждалим надано психологічну допомогу.

- Загалом навчання пройшли вдало. Учасники навчань відпрацювали весь спектр оперативних, пошукових, рятувальних заходів з ліквідації наслідків артилерійських обстрілів та продемонстрували високий рівень мобільності та злагодженості дій, - відзначив керівник командно-штабних навчань.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ