Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

На дорогах з камерами автофіксації стало у 3 рази більше ДТП - МВС

На ділянках доріг, де вже запрацювали перші 50 камер автоматичної фіксації порушення правил дорожнього руху, кількість ДТП зменшилась у 3 рази.

Про це на брифінгу сказав заступник міністра внутрішніх справ Антон Геращенко, повідомляє Громадське.

За його словами, такі 50 камер нині вже працюють у Києві та Київській області. Їх встановили на найбільш небезпечних та аварійних ділянках трас і це дало «вражаючі результати безпеки на дорогах».

Геращенко переконує, що на окремих ділянках кількість ДТП зменшилась з 37 до 13, а на деяких ділянках доріг аварії припинились взагалі.

«Ми порахували, що за 5 років у місцях встановлення камер вдасться уникнути близько 500 аварій», — каже заступник міністра.

Перший заступник начальника Департаменту патрульної поліції Олексій Білошицький розповів, що за весь час роботи автоматичної системи, поліція винесла 833 тисячі 849 постанов через порушення ПДР. Понад 645 тисяч з них вже оплатили. 77% — це добровільна сплата штрафів, кажуть у МВС.

Систему автофіксації порушень розпочали у 2019 році. Тоді придбали центр обробки даних, програмне забезпечення, 30 перших комплексів фіксації та 1000 планшетів для патрульних.

У МВС кажуть, що у 2020 році закуплять ще 220 нових автоматичних систем. Встановлять їх на дорогах державного значення. А на наступні роки запланована закупівля ще 400 комплексів.

За даними МВС, в Україні з 1991 по 2019 рік загинули в ДТП 174 тисяч 95 людей. Лише минулого року на дорогах України загинули 3 454 людини.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ