Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

На дорогу Угринів-Долгобичув треба 8 млн грн.

Депутат Львівської обласної ради від «Фронту Змін» Ганна Костюк звернулася із запитом до голови ЛОР Олега Панькевича, голови ЛОДА Михайла Костюка та начальника служби автомобільних доріг у Львівській області Петра Шпитака щодо незадовільного стану дороги «Угринів-Долгобичув» та невиконання програми з підготовки та проведення «ЄВРО-2012», повідомила прес-служба ЛОО «Фронту Змін».

У запиті зазначено, що громадськість Львівщини цього року братиме активну участь та прийматиме гостей та учасників чемпіонату Європи з футболу "Євро-2012". У зв’язку з цим, в рамках обласної регіональної «Програми з підготовки та проведення "Євро-2012" в межах  території Сокальського району передбачено будівництво під’їзної дороги до нового міжнародного автомобільного пункту пропуску через державний кордон «Угринів-Долгобичув». Також передбачено реконструкцію та ремонт дороги Львів-Червоноград – Долгобичув та модернізацію і створення сучасної інфраструктури.

«Розвиток відповідної інфраструктури та дороги є вагомим та важливим кроком для залучення  інвестицій, створення нових робочих місць, розширення транскордонної співпраці, - йдеться у запиті депутата Ганни Костюк. - На даний час уже підготовлено документацію, оголошено аукціони для продажу земельних ділянок, необхідних для здійснення проектів будівництва придорожнього сервісу та інфраструктури. Польською стороною більш ніж на 90% вже збудовано інфраструктурні об’єкти, які повинні забезпечити діяльність МАПП "Долгобичув-Угринів". Однак до сьогодні стан під’їзної дороги до пункту пропуску є незадовільний, що дає змогу стверджувати, що «Програми з підготовки та проведення "Євро-2012" виконуються не належним чином, а «Програмою соціально-економічного розвитку Львівської області на 2011 рік» у частині підготовки до «Євро-2012» виконана незадовільно».

Ганна Костюк звернулася з вимогою забезпечити фінансування реконструкції та капітального будівництва 8 км під’їзної дороги до міжнародного автомобільного пункту пропуску "Угринів-Долгобичув" до відкриття "Євро-2012". «Прошу також дати аргументовану відповідь про причини такого стану справ і довести до відома план виконання взятих собою зобов’язань для гідного проведення «Євро-2012». У разі відсутності активних дій та відповідної реакції доцільним буде звернутися громадськості Львівщини до Прем’єр-міністра України з проханням з’ясувати причини саботажу проведення «Євро-2012» та руйнування інвестиційної привабливості та економічного потенціалу Сокальщини», - зазначила  у запиті Ганна Костюк.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ