Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

На дослідження млина на площі Галицькій археологи просять два тижні

Археологи домовляються із міською радою та ремонтно-будівельною фірмою про те, щоб на два тижні відкласти ремонт площі Галицької та дослідити дерев’яні конструкції. Про це у коментарі „Гал-info” повідомив заступник директора ЛКП „Архітектурно-археологічна рятункова служба Львова” Юрій Лукомський.
„Ми просимо до 15 жовтня дозволити провести дослідження знахідок. Це вирішуватиметься через мера міста, та фірму, яка здійснює реконструкцію каналізаційних мереж. Зараз археологи продовжують розкопки, але почався дощ і знову слід вносити корективи у графік роботи”, – розповів Юрій Лукомський.
Він відзначив, що дерев’яний млин, які знайшли на площі Галицькій – це хрестоматійний приклад того, як колись виглядали господарська споруда млина. „Ці знахідки є цінними для Львова. Жаль було б їх знищити. Якщо їх зараз не дослідити, а просто засипати на 50 років, то дерево зруйнується. Зараз – єдиний момент, щоб вивчити і дослідити ці конструкції, і тільки після цього законсервувати належним чином”, – наголосив Юрій Лукомський.
 
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ