Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

На Дрогобиччині готуються до відзначення 115-ї річниці з дня народження Андрія Мельника

12 липня голова Дрогобицької райдержадміністрації Михайло Кравець провів засідання оргкомітету зі спорудження меморіального комплексу на батьківщині голови проводу ОУН, ініціатора створення Світового Конгресу Вільних Українців полковника Андрія Мельника в с. Воля Якубова з нагоди 115-ї річниці від дня його народження.
Під час засідання оргкомітету проаналізовано стан виконання робіт зі спорудження пам’ятного знаку, погоджено сценарій урочистого відкриття. Про це повідомили в Управлінні внутрішньої політики Львівської ОДА.
Андрій Мельник - полковник армії УНР, військовий і політичний діяч, один з найближчих співробітників Є. Коновальця. Народився у с.Воля Якубова Дрогобицького повіту на Львівщині. В 1914-16 рр. Мельник командував сотнею Легіону Українських Січових Стрільців на австрійсько-російському фронті. Сотня Мельника відзначилась під час боїв на Маківці, під Заваловом і над Стрипою та ін. Організатор формації Січових Стрільців у Києві, один з організаторів УВО. З 1938 р.– голова Проводу ОУН. В'язень німецьких концтаборів. З 1945 р.– в еміграції. Помер у 1964 р. у Клерво (Велике герцогство Люксембург), похований у Люксембургу.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ