Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство  |  Волинь

На Дрогобиччині вшанували пам'ять полковника Андрія Мельника

Фото Львівська ОДА
Фото Львівська ОДА
Фото Львівська ОДА
Фото Львівська ОДА
Фото Львівська ОДА
Фото Львівська ОДА
1/3
Сьогодні, 11 грудня, Львівщина відзначає 130-ту річницю з дня народження полковника армії УНР, військового і політичного діяча Андрія Мельника. Про це повідомили 11 грудня Гал-інфо у пресслужбі ЛОА.

З цієї нагоди у селі Воля-Якубова на Дрогобиччині відбулись урочисте віче.

"Через десятиліття ми чітко усвідомлюємо, що основою здобуття та утримання державності є боєздатна і патріотична армія. Лише ставлячи інтереси держави вище, ніж свої особисті, можна здобути сильну соборну та незалежну Українську державу. Саме у цьому був переконаний Андрій Мельник", - акцентував голова Львівської ОДА Максим Козицький. 

Представники влади та громадськості вшанували пам’ять українського військового спільною молитвою та поклали квіти до могили батьків Андрія Мельника та до пам’ятного знаку на місці втраченої садиби Атанаса Мельника, де народився Андрій Мельник.

"Сьогодні минає 130 років, від дня коли народилася людина, ім’я якої викарбуване золотими літерами на сторінках боротьби української нації за свою державну незалежність. Видатний полководець, керівник Організації українських націоналістів – Андрій Мельник був непересічною особистістю. Минуло більше як століття, багато всього змінилося, але ворог і далі посягає на нашу Незалежність. Для усіх нас, а особливо для наших воїнів, які сьогодні боронять наші землі на Сході, постать Андрія Мельника, його подвиги і звитяги не залишають байдужими, хвилюють, викликають захоплення і надихають. Бо це була людина, яка віддано служила Україні, розбудовувала її військо і ставали інтереси держави понад усе", - зазначив заступник голови Львівської ОДА Іван Собко.

Продовжив захід мистецький виступ художньо-просвітницького колективу Дрогобицького РНД "Відродження".

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ