Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

На Дрогобиччині зросли тарифи на водопостачання

26 червня у Дрогобичі на засіданні виконавчого комітету Дрогобицької міськради було прийнято рішення підвищити тарифи на водопостачання. Про це «Гал-info» повідомив дрогобицький міський голова Микола Гук.
Щодо самих тарифів, то, як повідомив у коментарі «Гал-info» директор КП „Дрогобичводоканал” Роман Шагала, один кубометр води для населення в Дрогобичі буде коштувати 2 грн 10 коп.
«Якщо це перевести в нарахування абонентам, які не мають лічильників у квартирах, то на одну особу за найбільшої норми споживання, якщо є швидкодіючий газовий нагрівач, вартість води і плата за стоки за місяць становитиме 16 грн 46 коп.; там, де обігрів відбувається за допомогою “Титана”, норматив становитиме 14 грн 80 коп. Є й інші будинки, які не передбачають централізованого водовідведення. Тут норма передбачає водозабірний стояк на території житла. Там для одного мешканця тариф становитиме 9,58 грн. Найменша норма споживання, коли є кран, умивальник, але нема всіх вигод. Тут на одного мешканця нарахування становитиме 7,67 грн. Однак більшість людей встановила комерційні засоби обліку, які є основою для розрахунків. У середньому сім’я з чотирьох осіб споживає 5-6 кубометрів води на місяць. У грошах це становитиме 15-16 грн», – зазначив Шагала.
З його слів, мета підняття тарифів полягає в тому, щоб компенсувати затрати підприємства на видобуток, транспортування води. Водночас, з його слів, зростання цін для населення є найбільше і становить 69 відсотків, для бюджетників та інших споживачів – 34 відсотки. Для населення ціни зростуть найбільше, тому що воно раніше не відшкодовувало всіх затрат. Ці затрати були покладені на підприємства, мовляв, тепер, згідно з відповідною постановою Кабміну, кожна категорія споживачів повинна стовідсотково відшкодовувати затрати.
Процедура формування нових тарифів пройшла погодження в обласній інспекції ціноутворення Львівської області і отримала позитивний висновок. Тарифи сформовані окремо щодо Дрогобича та Стебника – становлять 2,10 грн за 1 куб води та 0,48 грн куб. стоків, і щодо Трускавця – Трускавець, що має свій водоканал, докуповуватиме недостатні обсяги у “Дрогобичводоканалу” за ціною 0,78 грн за 1 м куб. води та 0,67 грн за 1 м куб. стоків. У Трускавці внутрішня ціна води становить 1,33 грн за 1 м куб. та водовідведення – 1,34 грн за 1 м куб.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ