Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

На Дунаї завершились українсько-румунські навчання "Riverian-2020"

Ордери корабельно-катерного складу двох держав урочисто попрощалися, пройшовши зустрічними курсами навпроти Ізмаїлу. Сигнальними прапорами і подачею звукових сигналів екіпажі обмінялися побажаннями щасливого плавання. Про це повідомили 11 вересня у прес-службі Держприкордонслужби.
Фото Держприкордонслужби
Фото Держприкордонслужби
Фото Держприкордонслужби

Протягом трьох днів корабельно-катерний склад флотів та прикордонних відомств двох країн курсував на річковій ділянці від Рені до майже виходу в море.

Загалом під час навчань, на різних за навігаційною та географічною особливостями ділянках, відпрацьовано основні види строїв та маневрування в них. Кожна з 12 одиниць-учасниць навчань пройшла близько 200 морських миль. Відпрацьовано злагодженість дій різнорідних сил та засобів учасників. Зокрема, і у вперше відіграному на річці елементі з повітряною атакою. Учасники міжнародного контингенту мали злагоджено маневрувати, ухиляючись від ударів з повітря, в тому числі і при виставленні димової завіси. Повітряного ʺнападникаʺ вчасно виявлено та умовно знищено.

Логічним продовженням після повітряної атаки стало відпрацювання надання допомоги судну, що зазнало лиха, буксирування різними способами: взяттям на бакштов або лагом, передача вантажів або поранених, в тому числі і на ходу. Спільно з Прикордонною поліцією Румунії Морська охорона Держприкордонслужби відіграла елемент пошуку та рятування людини, яка впала за борт.

Також українсько-румунська тральна група відпрацювала умовне тралення завданого району, виявлення та знищення навчальної міни.

Варто зазначити, що всі заходи було організовано без шкоди екосистемі Дунаю.

Вправи, спілкування та робота штабів планувалися та здійснювалися у відповідності до стандартів НАТО, а також в умовах суворих карантинних обмежень.

ʺПлануючи навчання, ми традиційно закладали завдання, максимально реалістичні, притаманні тому регіону та підрозділам, що брали участь. Додатковий виклик та ускладнення, що створені світовою вірусною пандемію додали клопоту, певних ускладнень, але були сприйняті нами, як умови обстановки, а не привід відмовлятися від маневрів. Зрештою, головна мета - злагодженість дій та взаємосумісництво - досягнута. Всі заплановані заходи виконано. Висновки будуть зроблені і з їх урахуванням сплануємо наступні навчання. Для ʺRiverian-2021ʺ в нас із колегами багато нових ідейʺ, - зазначив представник Морської охорони в штабі навчань Юрій Нечипорук.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ