Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

На двох заступників голови Львівської облради – три основних кандидати: Козак, Пітко і Бондаренко

„Хоча ініціатива про обрання ще одного заступника голови Львівської обласної ради ішла не від мене, а від депутатів, я згоден, що у ще одному заступникові є потреба”, – заявив у коментарі Гал-info голова Львівської облради Мирослав Сеник.
На підтвердження такої потреби голова облради навів той факт, що коли 9-10 квітня відбувалася сесія Львівської облради, у столиці проходила кабмінівська нарада з проблем сільського господарства. „Головувати на сесії та вести її самотужки (тобто, без нинішнього єдиного заступника Людмили Козак) я б не зміг, – зазначив Мирослав Сеник. – Тому нарада у Києві залишилася без представників від Львівщини”.
Отож, на наступній сесії Львівської обласної ради, котра пройде 28 квітня, депутати спробують обрати першого заступника та заступника голови облради. Голосування за ці ключові у будинку на Винниченка, 18, посади відбуватиметься у таємному режимі.
Остаточно погоджених між депутатськими фракціями кандидатур іще немає. Але поміж себе депутати називають три основних претенденти.
Зокрема, за інформацією секретаря міжфракційного об’єднання «Наша Україна» у Львівській облраді Олеся Старовойта, на посаду першого заступника висуватиметься Людмила Козак, котра є членом БЮТ. А на посаду заступника – Ярослав Пітко («Наша Україна») і Ростислав Бондаренко («Пора»). «Один заступник не встигає прикривати всі напрямки», – зазначив Олесь Старовойт, мотивуючи потребу у ще одному заступникові голови облради.
За словами представника фракції НРУ в об’єднанні «Наша Україна» Миколи Гориня, міжфракційне об’єднання «Наша Україна» вирішило на посаду заступника голови облради підтримувати Ярослава Пітка. Кандидатура ж першого заступника має визначитися у процесі переговорів іж лідерами фракцій. «Якщо ж такого погодження не буде, – каже депутат, – то не відомо, яке буде голосування ні за першого, ні за просто заступника».
„Свободівці” ще не визначились з кандидатурами заступників: свого кандидата висувати вони не будуть, але й навряд чи підтримуватимуть когось із кандидатів на цю посаду з інших фракцій. Фракція УНП поки що також визначається. Але у них є свої кандидатури для висунення на посаду заступника – Лариси Федорів і Юрія Візняка.
Варто додати, що досі у Мирослава Сеника був лише один заступник – Людмила Козак. Але після прийнятих у грудні минулого року змін до законодавства, що стосується місцевого самоврядування, голові облради тепер можна мати дві „правих руки”.
Сам Мирослав Сеник каже, що своїм першим заступником хоче бачити Людмилу Козак, і що саме її кандидатуру підтримуватиме під час голосування. Щодо ж кандидатур на посаду заступника – остаточно він ще не визначився, кого підтримуватиме.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ