Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

На енергозбереження в бюджетній сфері Львівщини виділять 12,5 млн грн

У проекті бюджету Львівщини заплановано 12,5 млн грн на енергозбереження в бюджетній сфері. З яких 7,5 млн грн – кошти капітальних видатків у сфері освіти, 5 млн грн – інші бюджетні напрямки. Про це 3 січня на засіданні Асоціації місцевих рад «Ради Львівщини» повідомив голова постійної комісії з питань бюджету, соціально-економічного розвитку та комунальної власності Львівської обласної ради Ярослав Качмарик.

На його думку, фінансування такої великої суми повинне відбуватися лише на умовах співфінансування. «Є загальна державна програма, в якій чітко прописано участь базових бюджетів в енергозбереженні. Враховуючи те, що капітальні видатки управління освіти вже розписані, відповідно, кошториси щодо об’єктів вже подані. Не впевнений, що всі, в тому числі території, з такими пропозиціями будуть погоджуватись»,– заявив він.

За словами Ярослава Качмарика, в обласному бюджеті є певні перекоси, починаючи з програми економічного і соціального розвитку. В додатку до цієї програми визначено об’єкти капітального будівництва. Як зазначає Ярослав Качмарик, з обласною радою ніхто не радився щодо цих об’єктів. Але, коли заходить мова про співфінансування такого будівництва, то тут зразу ж звертаються або до базового, або до обласного бюджету.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ