Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Кримінал

На фірмові магазини ROSHEN проводяться сплановані та добре організовані напади. Відео

На фірмові магазини ROSHEN проводяться сплановані та добре організовані напади, - прес-служба компанії.

11 січня 2015 року було здійснено організований напад на Фірмовий магазин ROSHEN, розташований за адресою проспект Перемоги 136ж, поблизу станції метро Житомирська. Група людей з чотирьох осіб підійшла до магазину о 04:14 ранку (зафіксований час на відео), один з яких камінням розбив вітрину, у другого учасника в руках була плашка з займистою речовиною (попередній висновок експертного дослідження), третій учасник знімав усе на відеокамеру. Але закінчити задумане їм не вдалося. В результаті злагодженої роботи охоронної служби мережі магазинів ROSHEN та представників правоохоронних органів був затриманий один з учасників групи людей, які здійснили ряд спроб нанесення ушкодження майну компанії ROSHEN шляхом розгрому та підпалу магазинів. 

На місце пригоди була викликана слідчо-оперативна група. Затриманого передали правоохоронцям Святошинського районного управління міліції Києва. На даний момент ведеться досудове розслідування, встановлюються інші учасники злочину.

Компанія ROSHEN інформує про те, що напад на магазин 11 січня вже був четвертим, за попередніми трьома затримати злочинців не вдалося.

Так, перший напад було здійснено 3 січня 2015 року за адресою вул. Лятошинського 14, Теремки 2. Вночі невідомі розбили вітрину та почали поливати стелажі з продукцією  горючою сумішшю. Охоронець магазину швидко відреагував й запобіг підпалу, однак хуліганам вдалось втекти.

5 січня 2015 року відбувся подібний випадок в магазині за адресою пр.-т Маршала Тимошенко 14а, ст.. метро Мінська. Злочинцям не вдалось розбити фасадне скло та проникнути до магазину, внаслідок чого було облито та підпалено фасад магазину. Нажаль, їм також вдалось зникнути з місця злочину.

Третій напад відбувся 9 січня 2015 року по вул.. Срібнокільська 11б, ст.. метро Осокорки. Група людей із запальною сумішшю розбила камінням вітрину, закінчити заплановане завадила служба посиленої охорони.

Після ряду організованих нападів на магазини компанії, було встановлено посилену охорону не лише внутрішню, але й зовнішню. Завдяки чому вдалося затримати одного із злочинців на четвертому об’єкті.

Слід відзначити, що усі напади проводились вночі. Усі спроби зафіксовані на відео камер відеоспостереження.

Публічних заяв компанія ROSHEN не робила з причини того, що не вдавалось затримати злочинців. Завдяки бригаді оперативного реагування на усіх об’єктах сліди нападу були усунені до моменту відкриття магазинів, які продовжили працювати у звичному режимі. 

За останнім прецедентом слідчим відділом районного управління дані про цей випадок внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч.4 статті296 Кримінального кодексу України (хуліганство). Санкція статті передбачає відповідальність у вигляді позбавлення волі строком від трьох до семи років. Неповнолітнього, який представився членом однієї з громадських організацій, затримали у порядку статті 208 КПК України. Також йому повідомили про підозру у здійсненні кримінального злочину. 

ROSHEN всіляко підтримує право кожного на виявлення власної громадянської позиції, але напади та підпали не мають нічого спільного з вираженням мирного протесту та виявленням громадянської позиції. Подібні дії не являються ні пікетом, ні мирною акцією протесту, ні діями силового захвату – це явно спланована провокація. 

Компанія ROSHENзі свого боку закликає до неупередженого та безпристрасного розслідування у відповідності із законодавством України. 

Переглянути більше відео з камер спостереження можна офіційній сторінці компанії на Facebook : https://www.facebook.com/pages/Roshen/384457321642006 


Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ