Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

На фондовому ринку Львівщини – понад 1100 акціонерних товариств

Станом на 30 листопада 2006 року фондовий ринок Львівської області налічує 1106 акціонерних товариств, з яких 621 відкритих акціонерних товариств та 485 закритих акціонерних товариств. Повідомили в прес-службі Львівської облдержадміністрації.
В області на нинішній день мають ліцензії на здійснення діяльності з випуску та обігу цінних паперів (торгівлі цінними паперами) 24 суб’єкти підприємницької діяльності, зокрема: 16 торговців цінними паперами, 3 інвестиційних компанії та 5 комерційних банків. Крім того, у Львівській області діють 11 філій банків, які мають копії ліцензій на здійснення діяльності з випуску та обігу цінних паперів.
Відповідно до Закону України "Про інститути спільного інвестування (пайові та корпоративні інвестиційні фонди)" в області отримали ліцензії на управління активами 5 товариств, у тому числі три компанії мають ліцензію на управління як активами ІСІ так і активами НПФ. В області створено і функціонують 11 реєстраторів, а також 3 філії реєстраторів (всі філії реєстраторів – це філії комерційних банків, які здійснюють діяльність з ведення реєстрів власників іменних цінних паперів на підставі відповідних копій ліцезій). У Львівській області діють 5 суб`єктів підприємницької діяльності, які отримали у ДКЦПФР ліцензії на здійснення депозитарної діяльності в якості зберігача (1 торговець цінними паперами та 4 комерційних банки).
За результатами розгляду документів, поданих для реєстрації емісії цінних паперів, у листопаді 2006 року зареєстровано випуски акцій наступним товариствам: ВАТ «Санаторій «Полонина»" Обсяг емісії 770 000, ВАТ «Завод «Веста» Обсяг емісії 172 177, ЗАТ «Техенерго» Обсяг емісії 750 000 Здійснено обмін свідоцтва про реєстрацію випуску акцій у зв’язку з визначенням форми випуску акцій ВАТ “ПМК – 14”
Станом на 30 листопада 2006 року у Львівській області налічується 25 акціонерних товариств (15 відкритих акціонерних товариств та 10 закритих акціонерних товариств), що здійснюють самостійне ведення власного реєстру власників іменних цінних паперів на підставі виданої Львівським територіальним управлінням Державної комісії з цінних паперів та фондового ринку ліцензії на право здійснення такої діяльності.
Видано ліцензію на здійснення професійної діяльності на фондовому ринку – діяльності з ведення власного реєстру власників іменних цінних папенрів ЗАТ “Будівельне управління - 62”.
У звітному періоді анульовано ліцензію на здійснення професійної діяльності на фондовому ринку – діяльності з ведення власного реєстру власників іменних цінних папенрів ВАТ “Бориславреммонтаж”.
У звітному періоді розпочато планові перевірки діяльності ЗАТ “Фірма “Т.С.Б.”, торговця цінними паперами – ТзОВ “Трейд-Капітал”. Тривають планові перевірки діяльності ТзОВ “Український реєстратор”, ТзОВ “ЛВБ”, ТзОВ “Комфорт-Інвест”, завершено планові перевірки діяльності ВАТ “Пансіонат “Золотий Лев”, ЗАТ “Електро”. Проведено позапланову перевірку діяльності ВАТ “Львівський мехсклозавод”.
Уповноваженою особою Комісії розглянуто справи про правопорушення на ринку цінних паперів щодо:
- ВАТ “Спецбудмонтаж”, ЗАТ “Укрзахіденерго”, ВАТ “Пасавтопром”, ВАТ “Старосамбірський кар’єр” – на товариства накладено штрафні санкції за невиконання розпорядження про усунення правопорушення на ринку цінних паперів;
- ВАТ “Львівський мехсклозавод” - на товариство накладено штрафні санкції, санкції у вигляді письмового попередження;
- ЗАТ “Електро” - на товариство накладено штрафні санкції, санкції у вигляді письмового попередження та винесено розпорядження про усунення правопорушення на ринку цінних паперів;
- ВАТ “Галичина Авто”, ВАТ “Санаторій “Полонина” – на товариства накладено штрафні санкції.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ