Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Кримінал

«На гарячому» спіймали крадія електрообладнання

Працівники оперативно-виїзної бригади Шахтного РЕМ ПАТ «Львівобленерго» спіймали «на гарячому» зловмисника, який крав електрообладнання у Червонограді, повідомила ррес-служба ПАТ «Львівобленерго»

15 січня вночі о 01:40 спрацювала охоронна сигналізація на підстанції напругою 35/10 кВ №217 (М-3).

О 02:12 оперативно-виїзна бригада Шахтного РЕМ виїхала на місце події та спіймала в приміщенні підстанції зловмисника, який демонтовував електрообладнання на секції напругою 0,4 кВ. Енергетики утримували крадія до приїзду поліції. 

Диспетчер РЕМ повідомив про ситуацію на лінію «102». На місце події прибула поліція Сокальського району та затримала зловмисника. Ним виявився житель смт. Гірник Квасниця М.П., 1956 р. н. 

На цій підстанції крадіжку обладнання вже фіксували 24 липня 2014 року, про що повідомляли Червоноградський міський відділ міліції. Матеріали перевірки зареєстровані в Єдиному реєстрі досудових розслідувань за ч.1 ст.185 КК України (карається штрафом від п'ятдесяти до ста неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або громадськими роботами на строк від вісімдесяти до двохсот сорока годин, або виправними роботами на строк до двох років, або арештом на строк до шести місяців, або позбавленням волі на строк до трьох років).

У ПАТ «Львівобленерго» сподіваються, що всі випадки крадіжок будуть належно розслідувані, справи передадуть до суду і винуватців притягнуть до відповідальності. А це відіб’є бажання в інших злочинців красти чуже майно.

Адже загалом за дванадцять місяців 2015 року крадії завдали збитків ПАТ «Львівобленерго» на загальну суму понад 1,3 млн грн. Товариство скерувало 117 звернень в правоохоронні органи по факту крадіжок електрообладнання.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ