Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

На головній пошті Львова відкриють «єдине вікно»

Львівська область підхоплює естафету всеукраїнського проекту «Адміністративні послуги: спрощений доступ через пошту». Заплановане створення на основі відділень зв’язку центрів, що діятимуть за зразком «єдиного вікна», надаючи населенню адміністративні та соціальні послуги. Відтак, 4 січня 2013 року о 12.00 у приміщенні Головної пошти Львова (вул.Словацького, 1) заплановано урочисте відкриття всеукраїнського проекту за участю перших осіб міста, області та пошти, повідомила прес-служба Львівської міської ради.

Відтепер мешканцям Львівщини достатньо звернутися до фахівця центру послуг при поштовому відділенні, який допоможе належно оформити пакет документаціїта надішле його до відповідного центру при органі державної влади. Через певний час слід лише прийти у це ж відділення за потрібним документом. 

Для більшої зручності громадяни мають можливість скористатися послугами листоноші, який заповнить необхідні анкети вдома, а вже далі вони будуть доправлені до інформаційно-ресурсного центру відповідного рівня. Документ з рішенням щодо того чи іншого питання доставить теж листоноша.

Наразі у відділеннях «Укрпошти» у рамках проекту «Адміністративні послуги:спрощений доступ через пошту» можна буде отримати такі послуги:

·Призначення допомоги у зв’язку з вагітністю та пологами.

·Призначення допомоги на дітей одиноким матерям.

·Призначення допомоги на дітей, які знаходяться під опікою чи піклуванням.

·Призначення допомоги по догляду за дитиною до досягнення нею трирічного віку.

·Призначення та виплата допомоги на поховання інвалідам з дитинства та дітям-інвалідам.

·Призначення та виплата житлових субсидії для відшкодування витрат .

·Реєстрація юридичних осіб.

·Реєстрація фізичних осіб-підприємців.

·Реєстрація змін до установчих документів юридичної особи.

·Реєстрація змін до відомостей про фізичну особу-підприємця.

·Реєстрація припинення юридичної особи.

·Реєстрація припинення підприємницької діяльності фізичної особи.

·Видання довідки для Пенсійного Фонду про відсутність заборгованості зі сплати єдиного внеску на державне соцстрахування.

Перелік відділень поштового зв’язку міста Львова – учасників проекту:

·Поштамт (центр м. Львова);

·ВПЗ № 53 (Франківський р-н);

·ВПЗ №52 (Залізничний р-н);

·ВПЗ №59 (Шевченківський р-н);

·ВПЗ №69 (Рясне);

·ВПЗ №66 (Сихів).

Такий вид сервісу від «Укрпошти» дозволить зробити надання послуг швидким, якісним та комфортним для людей.

Довідка:

Одними з головних завдань, спрямованих на підвищення рівня обслуговування населення державними органами, є забезпечення прозорості, відкритості та ефективності діяльності державних органів, а також забезпечення доступності державних електронних інформаційних ресурсів, зокрема, при наданні адміністративних послуг фізичним та юридичним особам на всій території України. Такий підхід сприятиме прозорому державному управлінню та дозволить значно зекономити час як чиновників, так і громадян або бізнес-структур.

Поряд з цим, вирішення цих питань без залучення поштової мережі може бути достатньо складним, оскільки залишаються відкритими питання доступності адміністративних послуг, в першу чергу, для населення, внаслідок відсутності можливості у органів виконавчої влади та бюджетних установ відкривати центри надання адміністративних послуг у містах та селах, де вони відсутні.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ