Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

На горі Тростян в найближчі 30 років буде побудовано декілька комфортабельних готелів, які вміщатимуть до 1,5 тисячі туристів

21 травня було презентувано генеральний план розвитку селища Славсько на найближчі 25-30 років, який  розробив ДІМП «Містопроект» на замовлення селищної ради. Про це  “Гал-info” повідомив  голова селищної ради Михайло Хрипта.

 “Концепція розвитку селища Славське включає в себе розвиток  навколишніх сіл. Зокрема, розширення мережі  крісельних підйомників, бугельних витягів і гондоли (кабінки). Також планують  побудувати   підвісні кабінки із залізничного вокзалу до гори Тростян. Зокрема щодо гори Тростян, то біля неї, а також на самій горі планують побудувати ряд готелів орієнтовно на 1,5 тисячі туристів. В плані передбачено побудова всіх інженерних мереж  задля максимального комфорту відпочиваючих. Заміною і модернізацією бугельних витягів на крісельні на горі Тростян займатиметься австрійська фірма “LENKO” спільно з ЛООССЕ “Динамо”. Цей проект  обійдеться австрійцям і 34 млн. євро, зокрема північний схил модернізували вже цього сезону. На горах Менчюл, Варшава, Ільза і Почар  генеральним планом передбачено   побудова мережі  нових  витягів”, - зазначив Михайло Хрипта.
Славське - найбільш популярний гірськолижний курорт Українських Карпат, розташований на відстані 130 км від м. Львів.  У Славському функціонує 40 пунктів прокату лиж і 27 відпочинкових закладів. За один день під час сезону Славське приймає біля 3 тис. туристів, а  у вихідні вдвічі більше.
Тут є гірськолижні схили різноманітних категорій складності. Зокрема:  гора Тростян – відома своїми схилами, як для початківців, так і для професіоналів. Довжина схилу – 2500 метрів;  гори Політех та Погар – знаходяться в центрі гірськолижного курорту, довжина їхніх схилів складає 450 та 650 метрів відповідно;гора Грабовець – з центра Славська до неї можна дістатись на мікроавтобусі. Тут катаються любителі усамітненого відпочинку. Довжина спуску – 850 метрів;  гора Крокус – підйомники працюють тільки у вихідні дні. Довжина схилу – 1050 метрів.

 

 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ