Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

На громадській колегії при голові ЛОДА обговорили питання мовної політики

На засіданні громадської колегії при голові ЛОДА низка громадських організацій та представники наукових кіл Львівщини обговорили питання мовної політики в Україні та проект Закону України “Про ратифікацію Європейської Хартії регіональних мов або мов меншин”.

Засідання відкрив заступник голови ЛОДА Тарас Батенко, наголошуючи на тому, що влада має всіляко сприяти проявам громадської думки та допомагати доносити її до законотворців.
„На моє глибоке переконання, функцією влади є систематизація і аналіз тих думок, які озвучені під час громадських обговорень та допомога в донесенні їх  до вищих органів державної влади: Секретаріату Президента та Кабінету Міністрів України.
Під час обговорення необхідність моніторингу мовного питання на сході та півдні України обґрунтувала доцент кафедри української мови ЛНУ ім. Івана Франка Лідія Борійчук.
Слово мали також керівник Центру національного відродження ім. Степана Бандери Громадського центру Всеукраїнського громадського об’єднання „Наша України” Юрій Антоняк, громадський діяч, письменник, директор ТзОВ „Галицька видавнича спілка” Ярослав Сватко, директор дирекції пізнавальних та обмінних програм Львівської обласної державної телерадіокомпанії.
В обговоренні взяли участь більше десятка громадських організацій.
 

 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ