Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

На гроші, які Вакарчук перерахував „Книгоманії”, дітям-сиротам придбали 3542 книги

23 листопада завершився один з етапів благодійної акції «Подаруй дитині книжку», який громадська організація «Форум видавців» провела спільно з лідером гурту «Океан Ельзи» Святославом Вакарчуком – повідомили „Гал-іnfо” в ГО „Форум видавців”.

До 26 дитячих будинків та інтернатів з усіх областей України поїхав незвичайний вантаж – 1,5 тонни найкращих книжок. Книжкове свято стало можливим завдяки 50 тисячам гривень, які Святослав Вакарчук перерахував на потреби „Книгоманії” – соціальної кампанії пропаганди читання та книжки, започаткованою Форумом видавців.
Як наголосила Олександра Коваль, президент Форуму видавців: «Таку велику суму від приватної особи ми отримали вперше і хотіли використати її якомога ефективніше. Тому було проведено тендер між найкращими дитячими видавництвами України, які з розумінням поставились до акції та надали суттєві знижки для „Книгоманії”, а це, своєю чергою, дало змогу закупити більше книжок».
Святослав Вакарчук особисто брав участь у формуванні списку книжок, вибираючи із  запропонованого асортименту найкращі видання. У цілому було відібрано 527 назв, а загальна кількість книжок, які відтепер читатимуть маленькі книгомани з дитячих будинків та інтернатів, становить 3 542 примірники.


 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ