Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

На Харківщині до частини ЗСУ відправлено перших резервістів

Учора, 2 грудня, у Харківському обласному військовому комісаріаті сформовано першу команду захисників України, які входять до військового оперативного резерву першої черги, та відправлено до війська. Про це йдеться у повідомленні Генерального штабу ЗСУ.

"Напередодні ми викликали до райвійськкоматів близько 150 осіб, які мають бойовий досвід. Більшість з них після 26 листопада самі телефонували до військкомату, аби дізнатися, коли потрібно прибути. Протягом наступних 15 діб у одному із військових з’єднань Сухопутних військ резервісти пройдуть збори, де вдосконалять професійні навички", – пояснив військовий комісар Харківського обласного військового комісаріату полковник Юрій Калгушкін.

Під час формування команди, резервістів ознайомили з основними положеннями законодавства з питань тилового, фінансового, соціального забезпечення та порядку проходження зборів. Офіцери військкомату за напрямками надали відповіді на запитання, що цікавили воїнів.

За словами полковника Юрія Калгушкіна, протягом поточного тижня будуть викликані інші резервісти та військовозобов’язані. Їх направлять до бойових частин Збройних Сил України.

Паралельно, на Харківщині тривають збори з особовим складом, приписаним до підрозділів бригад територіальної оборони, що також є важливим елементом зміцнення обороноздатності України.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ