Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика  |  Cуспільство

На Харківщині скасували регіональний статус російської мови – депутат

Харківська обласна рада проголосувала за скасування свого рішення від 2012 року, яке надавало російській мові статус регіональної.

Про це у Facebook написав депутат Харківської обласної ради Дмитро Булах.

"Минулого тижня облрада проголосувала за скасування деяких своїх попередніх рішень. Серед них одне ідіотське і одіозне. Рішення від 2012 про те, як і де вживати російську мову. Тобто фактична регламентація її регіонального статусу", — повідомив депутат та виклав посилання на відповідне рішення.

Він додав, що голосування було консолідованим і свою підтримку показали 3/4 всіх депутатів, а також більшість фракцій "Оппоблоку" і "Відродження".

30 серпня 2012 роцоку Харківська обларда прийняла рішення, згідно з яким, зокрема, на території області акти місцевих органів державної влади і місцевого самоврядування мали прийматись державною мовою або російською, а посадових та службових осіб зобов'язали володіти окрім української ще й російською.

Нагадаємо, у жовтні в Херсоні скасували регіональний статус російської мови.

28 лютого 2018 року Конституційний суд України своїм рішенням скасував дію "мовного закону", визнавши його неконституційним.

У липні 2018 року Миколаївський окружний адміністративний суд визнав нечинним рішення Миколаївської облради про надання російській мові статусу регіональної.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ